No cal dir que tothom sap que volen dir aquestes paraules. La idea l’he trobada en el llibre de Daniel Goleman 'Intel·ligència emocional'.
Voler de totes totes passar a la història i que se’n parli sempre d’ells fent servir el mitjans més adients per cridar l’atenció.
El mite de Sísif és un assaig filosòfic d'Albert Camus, escriptor francès.
Mario Benedetti diu: evita els cercles viciosos, els riangles amorosos i les ments quadrades.
El gran filòsof Aristòtil deia que havia tres coneixements. Episteme (el científic), la doxa (l’opinió) i la tekne: Habilitat per fer un ofici.
El mite de Prometeu explicat per un alumne de ESO, el trobo molt ben resumit: Prometeu va ser un agosarat tità que sempre feia enfadar Zeus.
El número 1900 de la nostra revista TM em reenvia a dos fets: el primer és l’any en què es va publicar el llibre de Sigmund Freud que causaria una gran esquerda en la cultura occidental
Un any nou esbadellat ha de tenir en compte la piràmide de Maslow. L’he citada amb moltíssima freqüència, per això la torno a posar per memoritzar-la.
Els mites s’imposen i la naturalesa els marca. Any nou! Tot nou? Tot vell? Tot continua?
Serenor per acceptar les coses inevitables....
He anat explicant certs aspectes psíquics de la vida normal o del dia a dia però hi ha un nivell inconscient que és la font de les nostres decisions
Una por, de la qual no se'n parla massa, però se sent i es viu: La por als propis pensaments
Però cal reflexionar, ser crítics quan els personatges públics socials i polítics volen avançar amb els seus negocis o estratègies i, com es diu ENS FIQUEN LA POR AL COS.
La primera vegada que vaig veure aquella cara va ser mentre dormia. Encara que no sé per què vaig tenir la sensació que m’era familiar.
La por és una emoció primària. Fisiològica. Pertanyent al cervell primari. El de supervivència.
El temps vola. Què hem paït de la vida? Què hem gaudit?
L'alegria conté el plaer, però el plaer no sempre conté l'alegria.
Expansió, florida, puixança, esbadellament (obrir alguna cosa sense separar totalment les parts de les arrels) hauria de ser el creixement, desenvolupament de tot ésser humà.
Els dies 25-29 setembre a París va tenir lloc el 20è Congrés d'aquesta quarta línia psiquista: la PSICOLOGIA TRANSPERSONAL
Una de les aplicacions de la psicologia individual d'Alfred ADLER és saber quines qualitats ha de tenir tot líder en el camp que sigui
Davant la vida, quan no hi ha una adaptació adequada, es va en cerca del poder, del domini. Així es compensa la inferioritat
Adler basant-se amb la seva teoria de la psicologia individual, va posar l'accent en la importància dels sentiments d'inferioritat (complex d'inferioritat).
Els noms de Sigmund Freud (1856-1839), Carl G. JUNG (1875-1961) són ben coneguts. Però, no així, Alfred ADLER (1870-1937). Va ser el primer psicoanalista dissident.
A l'interior en tot Ésser Humà hi ha les passions. Font d'energies i dinamisme. Per tant l'ego no pot lluitar "contra" elles, sinó "amb" elles.