Jul
19
2019

Diamant en brut

Tot Ésser Humà neix complet amb tota la potencialitat de les peces per tal de construir-se, però inacabat. S'ha de construir.

Blocs, apunts psicologics-diamant en brut
Tot Ésser Humà neix complet amb tota la potencialitat de les peces per tal de construir-se, però inacabat. S'ha de construir. Rep de l'herència moltíssims factors, gravats als gens i per tant, determinats.

Jul
12
2019

Una qualificació nova: assoliment

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat -(ara torna a ser d'EDUCACIÓ (?)- ha modificat el model d'avaluació a la secundària obligatòria (ESO)

Blocs, apunts psicologics-assoliment
La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat -(ara torna a ser d'EDUCACIÓ (?)- ha modificat el model d'avaluació a la secundària obligatòria (ESO) i a Primària per adaptar-lo al currículum per competències. Ho hem viscut al llarg del curs.

Jul
04
2019

La metàfora del compàs (2/2)

Si la identitat és insegura, pot haver-hi dues situacions extremes.

Blocs, apunts psicologics-metafora del compas 2
Si la identitat és insegura, pot haver-hi dues situacions extremes. La primera, en una fixació forta, inamovible es pot caure en dogmatismes, fanatismes. La total intolerància.

Jun
27
2019

La metàfora del compàs (1/2)

El compàs està format per dos elements articulats en un punt. Un cap amb dues cames.

Blocs, apunts psicologics-metafora del compasLa temàtica anterior parlava del complex de Telèmac. Ell va anar aprenent a tenir una pròpia identitat. Una mare al costat i una presència-absent del pare, però eficaç.

Jun
21
2019

El complex de Telèmac (4/4)

La llei del codi o la força del dret és temporal demana discerniment, aclariment.

Blocs, apunts psicologics-complex de Telemac 4

La llei del codi o la força del dret és temporal demana discerniment, aclariment. Avançant encara més, un profund sentit d'universalitat sense perdre la particularitat.

Jun
13
2019

El complex de Telèmac (3/4)

Tots els autoritarismes personals, de líders ineptes, dèspotes, sense diàleg eren a la cort mentre Ulisses era a la guerra.

Blocs, apunts psicologics-complex de Telemac 3
Tots els autoritarismes personals, de líders ineptes, dèspotes, sense diàleg eren a la cort mentre Ulisses era a la guerra.

Jun
07
2019

El complex de Telèmac (2/4)

La tensió era màxima contra el desordre, que en deien llei. Una llei que tapava el desordre.

Mai
31
2019

El complex de Telèmac (1/4)

L'Odissea és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer.

Blocs, apunts psicologics-complex de TelemacL'Odissea és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer. Es considera un dels poemes fundacionals del cànon literari occidental.

Mai
23
2019

El metre quadrat i l'entorn

L'ordinador ocupa un petit lloc i ens comunica amb el món. Els peus trepitgen un espai, un lloc reduït, però el pensament, la mirada i l'anhel són universals.

Blocs, apunts psicologics-el metre quadrat i l'entorn
El cervell modula i fa la nostra realitat. En català tenim les dites: TREPITJAR DE PEUS A TERRA i NO SOMIES TRUITES.

Mai
16
2019

Dolor o patiment

El dolor no es pot evitar. Forma part de l'estructura corpòria i psíquica de tot ésser humà.

Blocs, apunts psicologics-patiment

Certament, cal ser preventius per no haver-lo de patir. El dolor és un senyal que alguna cosa passa. Cal aleshores veure què és. Tot dolor té la seva història.

Pàgina 1 de 56

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: