Des
06
2016

Anna Aluart

"Ornitografies"

El fotògraf Xavi Bou ens convida a descobrir l'estela que dibuixen els ocells quan volen.

Ornitografies Xavi Bou

Després d'uns mesos d'inactivitat al blog, avui el revisc amb una entrada que tenia ja ganes d'escriure. Us parlaré sobre un projecte fotogràfic del que em fa ilusió escriure, ja que l'autor és un estimat professor meu de fotografia.El projecte es titula "Ornitografies", i l'autor n'és Xavi Bou.

Mai
12
2016

"Joana Biarnés, una entre tots"

Aquest passat dimarts es va estrenar a Tv3 el documental de la fotògrafa Joana Biarnés.

JOANA BIARNÉS

 

"Joana Biarnés, una entre tots", és el nom del documental que presenta la increïble vida de Joana Biarnés, una dona que va exercir com a fotògrafa als anys 70. El programa de TV3, 'Sense Ficció', va estrenar la coproducció de REC produccions, TV3 i TVE, dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira, el treball narra la desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. 

Mai
05
2016

JO SOC COM TU!

La Fundació Maresme inaugura dijous que vé una exposició de fotografia a la sala de la Fundació Iluro de la Riera de Mataró

Sota el lema de “Jo sóc com tu”, 10 fotògrafs de la ciutat hem tingut l'oportunitat d’exposar fotografies representant aquest concepte, l'eslògan que encapçala la Fundació Maresme de Mataró, fent un passeig captant les escenes on la discapacitat no és el tret diferencial. La proposta que ens va fer la Fundació va ser integrar en una mateixa fotografia a una persona amb atencions especials i una altra persona que no les necessités. Dins de la fotografia s'havia de conceptualitzar, entre altres, la igualtat, la integració, la participació, la convivència o un millor futur. I s'havia de crear una sessió participativa i dinàmica perquè els usuaris de la mateixa fundació poguessin provar de posar-se a la pell d'un fotògraf. Personalment crec que va ser la millor part, veure com ells mateixos eren capaços també, de fer una fotografia. Va ser una experiència molt gratificant per a ambdues parts. 

Mar
15
2016

El més minimalista i conceptual Hiroshi Sugimoto

La Sala Garriga Nogués de la fundació Mapfre, acull una exposició molt completa del fotògraf Hiroshi Sugimoto.

Des del 19 de febrer de 2016 la Casa Garriga i Nogués a Barcelona acull l'exposició dedicada al fotògraf japonès Hiroshi Sugimoto. La mostra, titulada "Hiroshi Sugimoto. Black Box", ens proposa un recorregut per algunes de les sèries més destacades de l'artista i ens convida a conèixer el treball que està realitzant actualment.

Feb
11
2016

Entrevistem Andrea Torres Balaguer

Hem pogut entrevistar Andrea Torres, la fotògrafa que exposa aquest mes a la Destil·leria de Mataró.

Entrevistem a Andrea Torres Balaguer. Fotògrafa que actualment exposa a la sala de la Destil·leria de Mataró.

Gen
28
2016

Best friends

Un escaneig caní i social per determinar si és certa la famosa frase "Els gossos s'assemblen als seus amos".

Aquest passat diumenge van tenir lloc els 3 tombs a la ciutat de Mataró. Aprofitant el bullici caní, vaig aprofitar la vida entesa per fer una petita sèrie fotogràfica, on contraposar la mascota i el seu amo en un díptic, fotografiar persones i a les seves mascotes, amb l'esperança de verificar allò que diuen "Els gossos s'assemblen als seus amos".

Gen
21
2016

Andrea Torres Balaguer, exposa a la Destil·leria

La jove fotògrafa va inaugurar aquest passat 23 febrer l'exposició «Mesmerize and other secrets»

Aquesta setmana va tenir lloc la inauguració de l'exposició "Mesmerize and other secrets", d'Andrea Torres Balaguer, a la sala d'exposicions de la Destil·leria de Mataró.

Gen
21
2016

Qui és l'Armengol? i per què se'n parla tant?

Aquests dies els mitjans de comunicació estan fent ressò de la problemàtica en què es troba Manel Armengol, fotògraf de la transició espanyola.

I ara on deixo el meu arxiu? Aquesta és la pregunta que Manel Armengol (Badalona, 1949) fotògraf català, de la transició espanyola, es va formular quan va saber que el desnonaven de casa seva.

Des
10
2015

Premis Lux

El mes passat ja es van fer saber els guanyadors dels premis Lux.

lux

Amb 23 edicions a l'esquena, els premis Lux s'han tornat a celebrar aquest any per a donar a conèixer els seus guanyadors. Aquest any l'associació de fotògrafs professionals d'Espanya (AFPE) va reconeixer fa poc les 33 millors obres fotogràfiques professionals i de talent emergent d'aquest país, en la que hi van participar 208 fotògrafs i van presentar un total de 1677 fotografies.

Des
10
2015

Ja tenim calendari pel 2016!

M'agradaria dedicar aquest post a un gran referent per a molts, la fotògrafa Annie Leibovitz.

annie leivobitz

Acostumats com ens tenen els calendaris anuals de Pirelli, amb els cossos perfectes i deesses de l'erotisme com a models, crec que el d'aquest any es mereix certa atenció. El primer motiu és perquè les imatges que componen del calendari són de dones que es dediquen a l'esport, la música, la literatura, entre altres, dones d'èxit. Aquell que busqui dones despullades s'endurà una gran decepció, ja que només hi ha dues de les models (Serena Williams i Amy Schumer) que s'han atrevit a deixar-se fotografiar en roba interior. I el segon motiu és que la fotògrafa que han triat aquest any, és Annie Leibovitz, un gran referent per a molts.

Pàgina 1 de 2