Jaume Patuel i Puig

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

Dijous, 20 abril 2017 11:53

Les narracions

Blocs, apunts psicologics-el petit princepEns cal i molt a la cultura cientÍfico-tècnica inventar contes, mites, narracions per tal d'ajudar a créixer, madurar a l'Ésser Humà.

Dimecres, 12 abril 2017 11:47

Psicologia transpersonal (4/4)

Blocs, apunts psicologics-psicologia transpersonalHi ha una tendència a considerar la psicologia, només la clínica o patològica quan una persona té alteracions importants de la ment.

Dijous, 06 abril 2017 17:52

Respirar. Silenci. PARAULA (3/4)

Blocs, apunts psicologics-amor odiLa dificultat rau quan tota aquesta fondària la posem en paraules que articulades per les nostres cordes vocals, van impregnades de passió o impulsos; desitjos i fantasies d'omnipotència. Amor i odi. Enveja i generositat.

Dijous, 30 Març 2017 15:40

Respirar. SILENCI. Paraula (2/4)

Blocs, apunts psicologics-silenciEn molts llocs trobem el rètol SILENCI: hospitals, capelles. Una forma de respectar els altres per tal de no destorbar-los en el seu silenci si més no exterior. No tothom suporta el silenci exterior.

Dijous, 23 Març 2017 16:55

RESPIRAR. Silenci. Paraula (1/4)

Blocs, apunts psicologics-respirar
La psicologia té en compte no únicament la paraula, la conducta i les emocions, sinó també la corporalitat. El cos és l'hàbitat de la psique i la manifestació de la interioritat.

Dijous, 16 Març 2017 18:26

L'Stop diari contra la immediatesa

Blocs, apunts psicologics-stop contra la immediatesaLa informació s immediata ja en temps real des de qualsevol lloc. A més, ara, la feina es porta a casa i pesa més, que feta únicament en horari laboral.

Dijous, 09 Març 2017 18:35

Recursos humans o humans amb recursos

Blocs, apunts psicologics-recursos humans
HUMANS AMB RECURSOS, sí!!!! RECURSOS HUMANS, no!!! La raó és que l'ésser humà queda reduït a un mer recurs o instrument.

Dijous, 23 Febrer 2017 18:11

Sociòpata / psicòpata

Blocs, apunts psicologics-psicopata
Dos termes que alguns els fan servir indistintament; d'altres, no.

Dijous, 16 Febrer 2017 11:44

Termes psicológics (4/4): Psicosi

Blocs, apunts psicologics-psicosiUn procés malalt de la psique, és a dir, l'estructura mental està feta malbé i, per tant, no funciona adequadament. Pot ser en base orgànica o no.

Dijous, 09 Febrer 2017 11:19

Termes psicológics (3/4): Borderline

Blocs, apunts psicologics-borderlineUna persona amb un trastorn de personalitat que té un peu a la neurosi (dificultat seriosa d'adaptació a la realitat, però n'és conscient) i un altre peu a l'eclosió psicòtica (desconnectat de la realitat i no n'és conscient). Avui el terme del DSM-V és Trastorns Límit de la Personalitat (TLP).

Pàgina 1 de 17

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: