Anna Aluart

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.

Dijous, 12 Maig 2016 09:59

"Joana Biarnés, una entre tots"

JOANA BIARNÉS

 

"Joana Biarnés, una entre tots", és el nom del documental que presenta la increïble vida de Joana Biarnés, una dona que va exercir com a fotògrafa als anys 70. El programa de TV3, 'Sense Ficció', va estrenar la coproducció de REC produccions, TV3 i TVE, dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira, el treball narra la desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. 

Dijous, 05 Maig 2016 17:35

JO SOC COM TU!

Sota el lema de “Jo sóc com tu”, 10 fotògrafs de la ciutat hem tingut l'oportunitat d’exposar fotografies representant aquest concepte, l'eslògan que encapçala la Fundació Maresme de Mataró, fent un passeig captant les escenes on la discapacitat no és el tret diferencial. La proposta que ens va fer la Fundació va ser integrar en una mateixa fotografia a una persona amb atencions especials i una altra persona que no les necessités. Dins de la fotografia s'havia de conceptualitzar, entre altres, la igualtat, la integració, la participació, la convivència o un millor futur. I s'havia de crear una sessió participativa i dinàmica perquè els usuaris de la mateixa fundació poguessin provar de posar-se a la pell d'un fotògraf. Personalment crec que va ser la millor part, veure com ells mateixos eren capaços també, de fer una fotografia. Va ser una experiència molt gratificant per a ambdues parts. 

Des del 19 de febrer de 2016 la Casa Garriga i Nogués a Barcelona acull l'exposició dedicada al fotògraf japonès Hiroshi Sugimoto. La mostra, titulada "Hiroshi Sugimoto. Black Box", ens proposa un recorregut per algunes de les sèries més destacades de l'artista i ens convida a conèixer el treball que està realitzant actualment.

Dijous, 11 Febrer 2016 12:07

Entrevistem Andrea Torres Balaguer

Entrevistem a Andrea Torres Balaguer. Fotògrafa que actualment exposa a la sala de la Destil·leria de Mataró.

Dijous, 28 Gener 2016 11:38

Best friends

Aquest passat diumenge van tenir lloc els 3 tombs a la ciutat de Mataró. Aprofitant el bullici caní, vaig aprofitar la vida entesa per fer una petita sèrie fotogràfica, on contraposar la mascota i el seu amo en un díptic, fotografiar persones i a les seves mascotes, amb l'esperança de verificar allò que diuen "Els gossos s'assemblen als seus amos".

Aquesta setmana va tenir lloc la inauguració de l'exposició "Mesmerize and other secrets", d'Andrea Torres Balaguer, a la sala d'exposicions de la Destil·leria de Mataró.

I ara on deixo el meu arxiu? Aquesta és la pregunta que Manel Armengol (Badalona, 1949) fotògraf català, de la transició espanyola, es va formular quan va saber que el desnonaven de casa seva.

Dijous, 10 Desembre 2015 12:32

Premis Lux

lux

Amb 23 edicions a l'esquena, els premis Lux s'han tornat a celebrar aquest any per a donar a conèixer els seus guanyadors. Aquest any l'associació de fotògrafs professionals d'Espanya (AFPE) va reconeixer fa poc les 33 millors obres fotogràfiques professionals i de talent emergent d'aquest país, en la que hi van participar 208 fotògrafs i van presentar un total de 1677 fotografies.

Dijous, 10 Desembre 2015 11:51

Ja tenim calendari pel 2016!

annie leivobitz

Acostumats com ens tenen els calendaris anuals de Pirelli, amb els cossos perfectes i deesses de l'erotisme com a models, crec que el d'aquest any es mereix certa atenció. El primer motiu és perquè les imatges que componen del calendari són de dones que es dediquen a l'esport, la música, la literatura, entre altres, dones d'èxit. Aquell que busqui dones despullades s'endurà una gran decepció, ja que només hi ha dues de les models (Serena Williams i Amy Schumer) que s'han atrevit a deixar-se fotografiar en roba interior. I el segon motiu és que la fotògrafa que han triat aquest any, és Annie Leibovitz, un gran referent per a molts.

Pàgina 1 de 2