Ja tenim calendari pel 2016!

M'agradaria dedicar aquest post a un gran referent per a molts, la fotògrafa Annie Leibovitz.

annie leivobitz

Acostumats com ens tenen els calendaris anuals de Pirelli, amb els cossos perfectes i deesses de l'erotisme com a models, crec que el d'aquest any es mereix certa atenció. El primer motiu és perquè les imatges que componen del calendari són de dones que es dediquen a l'esport, la música, la literatura, entre altres, dones d'èxit. Aquell que busqui dones despullades s'endurà una gran decepció, ja que només hi ha dues de les models (Serena Williams i Amy Schumer) que s'han atrevit a deixar-se fotografiar en roba interior. I el segon motiu és que la fotògrafa que han triat aquest any, és Annie Leibovitz, un gran referent per a molts.


L'edició tindrà una tirada de només 12.000 exemplars, i algunes de les dones que s'hi podran veure són; Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava DuVernay, Tavi Gevinson, Shirin Neshat, Yoko Ono i Patti Smith. Totes elles dones d'èxit en les seves respectives disciplines.

Aquí podeu veure un vídeo promocional del making off i les fotografies finals.

 

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz és una fotògrafa americana molt destacada. Va ser la primera dona a exposar la seva obra al National Portrait Gallery de Washington DC i l'última que va retratar John Lennon, abans que fos assassinat. Ha rebut molts premis per la seva feina, i ha treballat per nombroses revistes internacionals (Vanity Fair, Rolling Stone i Vogue). I és la fotògrafa millor pagada del món.

Leibovitz va tenir una relació romàntica amb la prestigiosa escriptora Susan Sontag a qui va conèixer el 1988 quan la va fotografiar per a la sobrecoberta del seu llibre La sida i les seves metàfores. Elles mai no van viure plegades, però tenien apartaments on podien veure's l'una a l'altra. Sontag acostumava a criticar i pressionar Annie perquè treballés més de valent, i perquè fos més profunda i personal. De fet, quan Leibovitz va retratar Demi Moore nua i embarassada, va ser Sontag qui va persuadir l'editora de Vanity Fair, Tina Brown, perquè publiqués aquella controvertida fotografia.

La relació d'ambdues va durar 16 anys, i es va veure truncada al desembre de 2004, quan Susan va morir a causa de les complicacions d'un càncer. Annie va tancar un cicle al costat seu en fotografiar-la en el seu llit de mort, i encara estava de dol quan el seu pare també va morir, a començaments de 2005. Ni Leibovitz ni Sontag havien aclarit públicament si la seva relació era familiar, amistosa o de naturalesa romàntica. Tanmateix, quan Annie va ser entrevistada per al seu llibre de l'any 2006, A photographer's life: 1990-2005, va declarar: «Amb Susan, era una història d'amor».

Retrats destacats

 

 

 

Aquí us deixo un Tumblr amb alguns dels seus treballs
 

 

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.