PUMSA no autoritza el traspàs del Mirinda al que optaven tres operadors

El projecte de la Tavella ha mobilitzat 180 avaladors i més de 38 entitats

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 29 Març 2017 12:54

Edifici Can Xammar

PUMSA, la propietària de l’edifici de Can Xammar on hi ha el local Mirinda, no ha autoritzat el traspàs d’aquest. La regidora Núria Calpe assegura que “hi ha signat un contracte de lloguer de 10 anys que prohibeix el traspàs si no es justifica, cosa que no s’ha fet”. Tres operadors per separat van negociar amb l’actual arrendatari per un traspàs pel qual es demanaven uns 70.000 euros però finalment l’operació no ha estat autoritzada. Calpe recorda que el local ha gaudit de quatre anys de lloguer bonificat i que l’actual operador no ha presentat la documentació requerida per justificar el traspàs. PUMSA insta l’actual llogater a extingir el contracte si vol renunciar a l’explotació de l’espai, que si no ha de seguir explotant ell i no un altre operador.

Calpe assegura que “en una propietat pública no es poden permetre cap tipus d’especulacions ni coses estranyes” i assegura que “no podrà haver-hi traspàs fins que el llogater no justifiqui aquest traspàs o renunciï al contracte”. En aquest sentit recorda que el mateix contracte, que segueix vigent durant sis anys més, no només prohibeix el traspàs sinó també el subarrendament, és a dir, que l’actual llogater l’exploti a compte d’altres.

Tres operadors interessats

El local de Can Xammar tenia fins a tres pretendents després que l’actual Mirinda busqués un traspàs. Un d’ells era el projecte de la Tavella que havia mobilitzat 180 persones que avalaven econòmicament la cooperativa que l’explotaria i comptava també amb el suport de 38 entitats de la ciutat. La Tavella es va dirigir per xarxes socials als seus membres remetent l’espera a una decisió del Consell d’Administració de PUMSA que Calpe assegura que no es produirà si no s’extingeix el contracte actual o es justifica la suma demanada pel traspàs per part del Mirinda. En aquest cas es produiria un concurs públic per a l’adjudicació d’un nou contracte. Calpe assegura que “hem actuat en defensa dels interessos de l’Ajuntament perquè es tracta d’un local públic”.

En paral·lel, el mateix Mirinda ha anunciat una nova etapa de música i concerts al local que volia traspassar.