El Cómo Como Festival deixa Mataró i es farà a Barcelona

L’Ajuntament considerava aquest esdeveniment una de les apostes estratègiques de Promoció Econòmica

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 17 Gener 2017 10:13

Como como festival

El Cómo Como Festival es farà a Barcelona. Serà el 30 de setembre i l’1 d’octubre de 2017 al Port de Barcelona, just a la zona del Maremàgnum. El festival de menjar saludable, doncs, deixa Mataró que va acollir el maig passat una primera edició que tant organització com Ajuntament van valorar satisfactòriament. La raó, que el festival vol créixer i busca la capital catalana com a gran reclam per a marques i visitants. Núria Coll, directora del Cómo Como, explica que “en tot l’Estat no es fa cap festival igual i necessitàvem capitalitat perquè les empreses apostin més pel certamen i així ha estat, anant a Barcelona s’hi ha interessat més gent”.

Como como festival
El Cómo Como Festival es dedica a fomentar el consum d’aliments frescos, naturals, ecològics i de proximitat. S’hi aposta pel menjar vegà, flexiterià, de nutrició esportiva, paleo, superaliments, sucs verds, raw i locavore. Hi ha fira de productes i conferències a més de tallers de cuina per a adults, nens i esportistes.

L'Ajuntament hi apostava

Mataró es queda doncs sense la que, segons paraules de la pròpia regidora de Promoció Econòmica Dolors Guillén, era una de les apostes estratègiques en promoció de ciutat. El setembre explicava al Tot Mataró que ”Volem aprofitar el que passa a la ciutat, que està de moda i en auge, i tenim l'oportunitat de potenciar-ho i fer-ho nostre” i afegia respecte al Cómo Como que “estem explorant les vies de diàleg i entesa i en converses per agafar la coorganització del festival, volem adaptar-lo a la ciutat i incloure-hi la marca Collits a Casa, Quilòmetre Zero, els mercats de Mataró i els nostres pagesos".

Como como festival

Núria Coll reconeix que “Anar a Barcelona és un caramel per molts motius, però també ens ha costat decidir-nos, perquè l’opció de vincular-nos a una ciutat com Mataró també era molt potent”. La directora del Cómo Como assegura que “amb l’Ajuntament de Mataró hi teníem complicitat i la mà estesa per a la segona edició” i no tanca la porta a mantenir la col·laboració en un format diferent del Cómo Como Festival: “ens hem sentit molt còmodes i és una idea embrionària però espero que puguem seguir treballant junts”.