La CUP reclama un “emplaçament alternatiu” per l’IES Les Cinc Sènies

Els independentistes denuncien que el nou institut comportarà “una situació de segregació no desitjable” per la seva ubicació al barri de Rocafonda

  • Redacció
  • Dijous, 09 Març 2017 12:07

Solar a Rocafonda

La CUP també s’ha sumat a les crítiques per la creació del nou institut Les Cinc Sènies al solar de La Fibra, al barri de Rocafonda. Per això, els independentistes reclamen, amb caràcter d’urgència, que l’Ajuntament proposi “un emplaçament alternatiu” pel nou centre educatiu, ja que la localització escollida “comportarà una situació de segregació no desitjable i no interconnecta els barris”.

“’L’anunci de la creació d’un institut de secundària públic és una bona notícia per a la ciutat, perquè respon a una necessitat objectiva”, asseguren des de la CUP en un comunicat enviat als mitjans de comunicació. Tanmateix, carreguen contra el govern municipal “per l’opacitat de la gestió” per aconseguir-lo, cosa que demostra “la urgència de la situació”.

Una urgència que ha portat a emplaçar-lo al solar de La Fibra, “un espai que no és adequat”, segons la CUP, ja que no només provocarà segregació, sinó que a més a més “no lliga les necessitats educatives amb les urbanístiques i socials” de la ciutat. Per aquest motiu, els de Juli Cuéllar exigeixen al govern municipal que “de forma urgent proposi un emplaçament alternatiu per a  l’institut, en un espai que afavoreixi de forma efectiva la interrelació de l’alumnat dels barris de la zona est de Mataró” i que “plantegi un calendari per a la construcció definitiva de l’edifici”.

PxC reclama "una data" per l'edifici definitiu del nou institut

El grup municipal de PxC també ha criticat el govern municipal, en aquest cas per crear un nou institut a base de barracons. Segons un comunicat, PxC lamenten que "no hi ha claustre de professors, ni projecte educatiu, ni previsions de què construeixin l'edifici, ni data, ja que els alumnes estaran en barracons". Per això es pregunten fins quan es tindran els alumnes en aquestes condicions i demanen al govern de David Bote que "s'insti a la Generalitat perquè posi una data per a la construcció de l'edifici del nou institut" per als "problemes i dubtes que crearà als pares i mares i per les condicions en què estaran els alumnes".