El 9 de novembre de dos mil catorze

Dia important si la Raó triomfa contra la Dictadura Ideològica Política

Blocs, apunts psicologics-9 de novembre 2014

Són mesos d’una gran PEDAGOGIA. Pedagogia que comporta saber ser forts i coratjosos contra la violència verbal, física i material. A Mataró malauradament es fa.


La violència és arma del feble, del que no té raó, del que ho vol tot. No permet que l’altra persona o col·lectiu sigui ella o ell. I, per tant, no sap pactar.

Considera el pacte com un acte de complex d’inferioritat, de covardia, de feblesa. El més curiós: EXIGEIX OBEDIÈNCIA A LA SEVA LLEI AL PEU DE LA LLETRA. Com si fos paraula de Déu. Quan la Bíblia tot el que està escrit és paraula de persones. Als Estat Units demanen als esclaus obediència perquè la llei ho deia.

El que no sap pactar o negociar manifesta una ment imperialista, dictatorial, prepotent. Un complex de Goliat: A mi ningú m’ha de tocar perquè ho dic jo. Cal mirar la dinàmica de les famílies!! Pares dictadors (la raó del poder, de la llei material, del poder físic) o pares dialogants (el poder de la raó, de la paraula dialogal, de la delicadesa).
Fixeu-vos que el dictador, l’imperialista no parla, crida. No raona, imposa. Sempre es recolza sobre la llei que ell mateix ha fet o li han fet. I quan no pot imposar-se fa ús, segons la seva llei, de la violència, de l’amenaça. I això pot crear contra-violència física o material, que pot ser perillosa. Aquí cal molta pedagogia. Perquè és això el que vol el dictador: Violentar el súbdit. I així dir-li: Veus, no ens respectes. Em pegues, per tant, a la presó. Cal mantenir l’ordre social.

I una de les armes, més perilloses del que no sap pactar, del que imposa, del dictador, de la ment imperialista, és la mentida, la calúmnia: tot si val per mantenir-te esclau o súbdit o sota les meves mans. Però MAI ET DIRÀ que hi ha persones del seu bàndol que pensen de forma diferent. Els mataven abans i ara els treuen del seu bàndol per ser “indisciplinats” o “desobedients!” O no els escolten, millor dit: els ignoren.
9.11.13 molta pedagogia de seny comú i no fer cas al discurs de la por. Saber descobrir la mentida. Desmuntar les calúmnies. Lluitar amb les totes les armes de la raó i lleis democràtiques, que no són poques. I A VOTAR!.

Visitar el BORN de Barcelona és una classe de pedago­gia valenta: Consciència i sensibilitat d’un Poble, que vol ser lliure.

 

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat