La Fira de Calella i l'Alt Maresme escalfa motors i prepara un monogràfic sobre Àsia

La organització ja ha obert el termini per presentar propostes pel cartell. Aquest finalitzarà el proper 5 de juliol

La 27a edició de la Fira de Calella i l'Alt Maresme serà de nou al passeig Manuel Puigvert de Calella passat l'estiu. Enguany, una petita mostra sobre el continent asiàtic servirà per omplir de contingut el monogràfic d'aquesta edició. Així, Calella entrarà a formar part del recorregut Festival Àsia, promogut des de Casa Àsia de Barcelona, del qual ja formen part les ciutats de Madrid i Barcelona, sensibles a les necessitats d'apropament a la realitat d'un continent molt variat i de tradició mil·lenària. La Fira també ha convocat ja el concurs de cartells i ha renovat la certificació de qualitat ISO.

El monogràfic d'enguany continuarà amb la voluntat d'apropar els visitants de la mostra a les realitats culturals, els costums, el folklore i la gastronomia típiques d'indrets d'arreu del món, en aquest cas concret de l'Àsia. La mostra pretén oferir, mitjançant tallers, actuacions, espectacles i mostres gastronòmiques; una visió diferent dels pobles asiàtics, com Xina, Mongòlia, Singapur o Japó.

Aquesta serà la primera vegada que en els 27 anys d'història de la Fira es compti amb la presència d'alguna referència relacionada amb el continent asiàtic. Entre les activitats que es preparen, destaca la celebració de la Nit d'Àsia, prevista pel pròxim 22 de setembre, juntament amb tot un ventall d'activitats i punts d'interès firals relacionats directament amb Àsia.La imatge de la FiraCom ja comença a ser tradicional –enguany s'arriba a la 4a edició–, uns mesos abans de la celebració de la Fira, l'organització busca el cartell oficial mitjançant un concurs adreçat a la iniciativa artística popular. El termini per la presentació de propostes de candidatures finalitza el pròxim 5 de juliol. L'Ajuntament de Calella ha difós la convocatòria d'aquest concurs a les principals escoles de disseny del país.