La psiconeuro- immunologia

La psiconeuroimmunologia pretén fer les preguntes oportunes als pacients per arribar al fons dels problemes que veritablement tenen

Opinió 2017/2020 senior, psiconeuroimmmunologia
La psiconeuroimmunologia és un camp científic interdisciplinari que es dedica a l'estudi i investigació dels mecanismes d'interacció i comunicació entre els diferents sistemes fisiològics humans en les seves implicacions clíniques. Una explicació més entenedora podria donar-se comparant la diagnosi feta en una visita mèdica en la medicina pública o en la privada.

En la pública, després de preguntar durant 5 o 10 minuts els símptomes d'una pacient, una vegada descartada una patologia greu, el metge diagnostica fibromiàlgia o síndrome de fatiga crònica. La pacient cerca a Google i descobreix, horroritzada, que és una malaltia d'origen desconegut i que no es cura, és a dir, per a tota la vida.

En la privada, la pacient exposa el seu cas al metge, que després d'un llarg interrogatori de més d'una hora preguntant les causes de la seva malaltia, descobreix que la pacient ha de superar la incapacitat del seu marit afectat per un ictus i al qual cal atendre, així com als seus dos fills. El metge en cap cas li diagnostica una malaltia incurable, com ho ha fet el metge de la medicina pública. El diagnòstic és un problema social que requereix ser tractat en àmbits de serveis socials.

Sense una visió àmplia i amb el temps necessari, és impossible fer les preguntes oportunes als pacients per arribar al fons dels problemes que veritablement tenen. La psiconeuroimmunologia pretén fer-ho possible i la seva aplicació hauria de ser d'obligat compliment en moltes visites a metges de capçalera de la sanitat pública

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: