La ment humana

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2018, senior-la ment humana
Científicament s'estima la ment humana dividida en tres nivells: conscient, inconscient i subconscient. La ment conscient, la més coneguda, és amb la qual es desenvolupen la intel·ligència, l'adquisició dels coneixements, la força de la voluntat, actuant també com la ment lògica i racional. La ment subconscient és la que actua mitjançant les emocions, els sentiments i l'accés als nostres records. És la que més influeix en la nostra presa de decisions. Finalment la ment inconscient és la més primitiva de totes elles, amb uns patrons determinats per situacions i vivències mil·lenàries.

Estudis científics han demostrat que la ment subconscient és molt més potent que la ment conscient, donant-se el cas, que quan es produeixen enfrontaments entre la ment conscient, la racional, i la subconscient, l'emocional, sempre s'imposa la del subconscient.

L'ús gratuït d'Internet, es paga mitjançant aportacions emocionals del nostre subconscient, accessibles per les grans corporacions, que amb el seu tractament amb algoritmes d'intel·ligència artificial, saben més del nostre subconscient que nosaltres mateixos. Aquest coneixement es fa servir per promoure l'alienació de l'actual societat, fomentant l'individualisme i el consumisme, que genera la creixent desigualtat social i la precarietat.

Lluitar contra aquesta alienació, tot i ser possible, en una societat caracteritzada per la seva gran complexitat, suposa un esforç tan enorme, que acaba provocant l'actual denigrant i vergonyós tantsemenfotisme.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: