Els alcaldes

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinio 2014/2015, senior-alcaldes

En una societat en la qual la classe política ha perdut la seva credibilitat, els municipis són el lloc més adequat per començar a posar en marxa una regeneració política, que molt bé es podria iniciar, quan toqui, amb una reforma de l’actual llei electoral.

Des de la meva experiència com exregidor i també com a president d’una associació sense afany de lucre, he pogut constatar la gran dificultat de poder comptar amb persones preparades, disposades a assumir compromisos socials. La manca d’aquest tipus de gent, en el teixit associatiu, impedeix o dificulta la renovació de juntes directives o la realització de noves activitats.

La classe política, en la que predomina la mediocritat i la falta de preparació per assumir tasques de gestió política, si realment es persegueix el bé comú, s’hauria de veure obligada, si mes no èticament, a la creació d’equips de govern format pels regidors més preparats.

L’actual política municipal regida pels partits polítics, no impedeix la figura de nous alcaldes, amb suficient lideratge i voluntat política per escollir de forma valenta i molt hàbilment, un equip de govern format pels regidors més preparats, als quals se li podrien afegir altres persones, mitjançant la creació de càrrecs de confiança que gestionessin àrees determinades que requerissin un alt grau de capacitat de gestió.

És del tot inacceptable, la creació de governs municipals no formats pels millors i sí per regidors mediocres, amb l’única aportació del valor numèric del seu vot.