Ceguesa mental

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinio 2014/2015, senior-ceguesa mental

Mai la història de la humanitat s’havia trobat en una situació de ruptura total com en l’actualitat. Clarament es planteja una transició cap a una nova civilització, molt diferent de l’actual, que segurament afectarà el comportament humà, condicionat pel seu procés evolutiu, com animals depredadors i competitius que, a poc a poc, esdevenen realment humans, racionals i comunitaris, en una nova societat centrada en les persones i no en els diners.

Aquest procés evolutiu es pot considerar com un viatge cap a un món millor, la ruta del cual, desconeguda, cal esbrinar en cada moment, superant tots els obstacles que impedeixen poder continuar caminant, com passa en l’actualitat, en la que, el que hi ha no funciona i el que ha de venir és desconegut. Aquest impàs és degut a la drogodependència social d’una societat, amb una ceguesa mental per copsar la realitat que l’envolta, per la manca de voluntat de pensar i d’actuar en conseqüència.

La resolució de problemes que obstaculitzen obrir nous camins, requereix el seu estudi, imprescindible pel seu clar coneixement. Posaré l’exemple de l’atur i l’ocupació, considerat com el principal problema que afecta avui dia a la humanitat. Està generat per un sistema capitalista obsolet, regit per les lleis competitives del mercat, que mitjançant la robotització i la utilització de noves tecnologies, en lloc de crear llocs de treball, els destrueix. Si aquesta realitat, cada vegada més palesa, és desconeguda o no acceptada el problema és irresoluble i així ens van les coses.