Imaginació i coneixement

Josep Aracil i Xarrié. President d’eurosènior

  • Josep Aracil i Xarrié
  • Divendres, 13 Setembre 2013 13:15

Opinió, sènior, imaginació i coneixement

Tot projecte històric requereix l’existència de tres pilars bàsics, tots ells necessaris, que s’han de donar a la vegada. Les idees, els models de producció i el lideratge polític. En aquests moments el pilar que fa referència als models de producció és el que està més desenvolupat, amb la proposta del Moviment Sènior per avançar cap a la plena ocupació, mit­jançant l’autosuficiència territorial, que aposta per tornar a posar de nou en funcionament fàbriques i tallers locals, per atendre les necessitats del nostre consum, però fent servir els coneixements tècnics més avançats, accessibles des d’Internet.

El segon pilar, el de les idees, en un moment de transició cap a una nova civilització, requereix sobretot, l’aportació imprescindible, necessària i valenta de pensadors no aburgesats, en aquests moments en paradors desconeguts, potser per això cal recorre a la saviesa dels anys i a la imaginació dels joves. Si com afirma Einstein la imaginació és més important que el coneixement, conjugar la imaginació amb el coneixement pot resultar revolucionari.

El lideratge polític requereix la constitució d’una societat civil forta i organitzada, que no es pot quedar amb la indignació i la protesta que serveix de ben poc. Cal construir ¿però com? De nou la solució passa per “caminant no hi ha camí, es fa camí en caminar”. Imaginació i coneixement que es poden trobar en l’enorme capital humà marginat i infrautilitzat, de sèniors prejubilats o jubilats i de joves universitaris condemnats a l’atur.