La Generalitat millorarà el subministrament d'aigua al Maresme Nord

Actualment aquesta zona es nodreix de l'aigua de la Tordera i de l'aigua de mar tractada que cada cop tenen més problemes per satisfer la demanda

La Generalitat inicia la construcció de la canonada que ha d'unir el dipòsit d'Arenys de Munt i la xarxa regional d'Aigües Ter Llobregat, a Sant Vicenç de Montalt. Aquesta construcció suposa la darrera fase de les obres que han d'unir el dipòsit de Santa Susanna amb Sant Vicenç de Montalt, on hi ha la connexió de la xarxa ATLL. En total, serà una artèria de més de 23 quilòmetres. Les obres estaran acabades al juny del 2009 i tenen un pressupost total de 40 milions d'euros. Es tracta d'una de les alternatives del Pla Hidrològic Nacional (PHN).

L'objectiu és millorar la garantia del subministrament a la zona del Maresme Nord, i a la vegada disposar d'unes instal·lacions renovades i dimensionades per atendre les demandes que genera el creixement demogràfic i industrial.

L'obra pot evitar que en el futur s'apliquin decrets de sequeraAquesta és una de les obres alternatives al PHN, que ha de possibilitar en el termini de dos anys superar la vulnerabilitat del Llobregat, al mateix temps que s’evitarà en el futur l'aplicació de decrets de sequera al haver-se desenvolupat actuacions que garantiran l’abastament a tot el territori. Actualment el subministrament d'aigua dels municipis del Maresme Nord, amb una població superior a les cent mil persones, depèn de l’aigua procedent de l’aqüífer de la Tordera i de l'aigua de mar tractada a la dessalinitzadora de la Tordera.