Tot Cara a cara: en Pellofa i el PMC

Es pot organitzar actes sense comptar amb el suport del Patronat?

Veure el Cara a cara en pdf

“Seria ideal no haver de comptar amb el PMC, però no es pot”

La situació del Carnestoltes resultant d’aquesta edició del 2008 és tirant a patètica. La gent que es movia per la festa han hagut de dir prou, no els queden ganes ni diners i a aquí s’hi ha arribat de resultes de la mala gestió del Patronat, que no ha acceptat organitzar ell la festa i acceptar la col·laboració de la gent del CCC pel que fa a la figura d’en Pellofa.

Arribats a aquest punt, el Patronat Municipal de Cultura, s’ha tornar a cobrir de glòria però no crec que sigui l’hora de qüestionar el mètode elegit ni el lligam de la gent que munta el Carnestoltes i en Pellofa amb l’ajuntament.

M’explico: seria idea no haver de comptar amb el PMC per fer el Carnestoltes però no es pot. No hi ha diners, no hi ha permisos, no hi ha facilitats i no hi ha possibilitat real de dur a terme els actes sense el Patronat. Els Botargues no tenen pirotècnia sense el PMC, no hi ha permisos per a concerts sense el PMC, no hi ha diners ni per pagar els premis de la Rua sense el PMC.

Arribats al carrer sense sortida on s’està, hi ha dues possibilitats. Deixar que la festa mori o que el Patronat compleixi amb la seva funció de donar suport a les iniciatives culturals de la ciutat i permeti que, mentre hi hagi gent amb ganes de mullar el cul, hi hagi Carnestoltes popular.Jordi SalaMomeroter

“Els Portafardells demostren que es pot fer festa sense el PMC”

La meva intenció no és criticar, tot al contrari, l’opció del Comité de Crisi de Carnestoltes de dissoldre’s i tirar la tovallola en l’organització de la festa, vagi per endavant el meu reconeixement i agraïment a aquesta gent, però sí que crec que aquest mateix fet, com tot el que ha anat passant els darrers anys, deixa clara una cosa: a l’hora de fer Carnestoltes no es pot comptar amb l’Ajuntament.

Ha quedat demostrat que aquest Ajuntament i aquest Patronat Municipal de Cultura no aposta i no es creu aquesta festa, llavors perquè s’ha de seguir lligant la festa i un personatge de l’entitat d’en Pallofa a aquesta gent? Jo opto pel rupturisme i perquè, com ja va ser, en Pallofa neixi del poble i es quedi al poble i la mala gent que mal governa la ciutat no pugui potinejar-lo.

Valguin com a exemple els Portafardells, uns éssers que s’estan guanyant l’estima de la gent a base de passar olímpicament de tota la paperassa i la cuirassa que imposa el Patronat Municipal de Cultura a la festa del Carnestoltes. Els Portafardells demostren que es pot fer Carnestoltes sense comptar amb l’Ajuntament i crec que per aquí és per on han d’anar els trets.Hem de recuperar la festa, però des de la gent i no des de les institucions.Jordi SánchezAssistent assidu als actes del Carnestoltes