Tot cara a cara: nou hotel al port

Dos joves relacionats amb el sector turístic exposen els pros i contres de l’establiment que s’acaba de presentar

Veure el Cara a cara en pdf 

‘Un requisit per organitzar esdeveniments d’envergadura’

L’Hotel Atenea Port Mataró de ben segur que aportarà un plus a l’activitat turística de la ciutat i per tant revertirà de manera positiva a l’activitat econòmica de Mataró. A la capital del Maresme li mancava un establiment com el que naixerà d’aquí un parell d’anys al passeig marítim. L’emplaçament és immillorable el que caldrà veure és si les instal·lacions i el servei ofert es corresponen amb les necessitats existents, tot i que pel que sembla així serà. No prendrà feina a la resta d’hotels de la ciutat sinó que ve a complementar l’oferta de la ciutat cosa de la que també es beneficiaran la resta d’establiments. La demanada que no pugui absorbir l’Atenea es dividirà entre la resta d’hotels.

Val a dir també, que a partir d’ara Mataró tindrà una oferta suficient per poder organitzar esdeveniments de certa envergadura, que veuran satisfets tots els requisits necessaris per a la seva celebració sense necessitat de sortir de la ciutat. A més, l’hotel a prop de línies de comunicació important, situat a una de les ciutats més importants de la segona corona metropolitana, també es pot erigir com a llit per a la demanda que Barcelona no pugui absorbir, el que sens dubte ajudarà de rebot al turisme mataroní.

No cal oblidar els llocs de feina que generarà l’hotel i el canvi de fesomia que viurà el port, un port poc aprofitat tot i ser una ciutat marítima i que de ben segur veurà aflorar nous negocis a l’entorn del nou hotel.Cristian MelladoEstudiant de turisme

Un hotel que arriba quan  el sector turístic va de baixa

El nou hotel obrirà les seves portes si es compleixen les previsions d’aquí a dos anys. És tard. Els governants han despertat tard i ara amb un hotel i una fluixa promoció de ciutat no faran de Mataró un referent turístic ni un destí predilecte. El turisme ja ha arribat al seu punt àlgid, l’explotació d’aquest sector a Catalunya viu encara un període de bonança però minvarà en els propers anys i Mataró està a anys llum d’apuntar-se al carro. És ara quan s’ha de fer un hotel o al 92 amb les olimpíades per aprofitar la tirada? De què coneixen Mataró els de fora, més enllà de la llegenda de capgrossos?

Si Barcelona cau, Mataró anirà al darrera i les inversions que es destainen a aixecar un sector nul a la ciutat cauran en sac buit. La ciutat no ha sabut explotar el seu posicionament a Catalunya per apuntar-se a l’auge de visitants que ha rebut el país i la comarca i ara un gir forçós pot acabar d’empastifar la situació.

Ara mateix Mataró té altres projectes importants i altres problemes més influents en la ciutadania que resoldre i on invertir. Donar sòl públic per a l’explotació privada no beneficia gens ni a l’administració ni al ciutadà corrent. Potser hagués estat molt millor, i sobretot més natural, destinar un espai públic a l’ús públic. Crear un equipament de ciutat en una situació immillorable i no un establiment immillorable per al gaudi de quatre ‘afortunats’. La ciutat per qui la paga. Però com tot el que beneficia els contribuents això sempre arriba més tard, ara deixem-nos enlluernar per l’hotel.    Àlex AgustínTreballador del sector turístic