El màrqueting online i el SEO al meu negoci: una eina útil? (2 de 2)

William Renedo. Article d'opinió

Opinio 2013, william renedo-marqueting on line II

El màrqueting tradicional sempre ha tingut un problema bàsic i aquest és que encara que sabem que “funciona” no sabem fins a quin punt. Per exemple, fem una campanya i aconseguim que 10 diaris nacionals i 5 revistes internacionals escriguin un article sobre la marca. C@ll@#ut! Crida el director de màrqueting satisfet.

Però després quan el seu cap i amo de la marca li pregunta “quants lectors han llegit l’article? i “quants com a resultat han comprat el producte?” es queda una mica bocabadat i es defensa explicant que “això és impossible de mesurar” i que “el sol fet d’estar en aquestes publicacions de prestigi i amb centenars de milers de lectors justifica la inversió”.
 Al seu torn tot i que sabem que el màrqueting en línia ens permet planejar i mesurar els resultats d’una campanya amb la precisió d’un cirurgià franctirador , també té les seves limitacions. Així doncs el resultat és una campanya amb un enfocament molt específic des del principi i amb resultats mesurables.

En combinar el millor del màrqueting tradicional i el màrqueting en línia creem estratègies completament mesurables en què l’atenció mediàtica es tradueix a una millora de posicionament web, increments en perfils socials, trànsit que alhora es poden traduir a vendes o contactes en altres paraules ROI.