Ens hem d’educar financerament (1 de 2)

Francesc Font. Article d'opinió

Ciutat 2013, francesc font- ens hem de educar financeraent

“Ja fa unes setmanes vaig llegir un llibre que es va fer famós fa diversos anys sobre l’educació financera de les persones: “Pare Ric, Pare Pobre”, escrit per Robert Kiyosaki i Sharon Lechter. El que fa diferent aquest llibre de finances als altres és, que més que tractar sobre finances, parla sobre com actuem davant dels diners i ens explica la importància de l’educació financera per a qualsevol persona d’aquest món.

Em va agradar que moltes de les afirmacions són molt semblant als principis de Nubelo, la meva empresa, on posem en contacte a freelance amb empreses. Així, m’agradaria destacar-ne algunes com:

1) Ens han educat perquè estudiem a la universitat, ens graduem i trobem una bona feina amb un bon salari. Això només servirà perquè ens passem la vida endeutats pagant impostos, hipoteques, despeses i no aconseguint mai que els diners treballin per a tu.

2) Pensar en la pensió a 30 anys vista i en estar en una feina fixa tota la vida és una utopia. Això avui ja no existeix.

3) La importància de l’educació financera és bàsica perquè entenguem perquè ens endeutem i perquè no aconseguim que els diners guanyats treballin per a nosaltres, en lloc de treballar nosaltres per anar pagant.

4) Les corporacions gasten primer, després paguen impostos, mentre els individus paguen impostos primer. Les persones hem d’aprendre a gastar millor i evitar el pagament d’impostos innecessaris. La manca de cultura financera impedeix que al llarg de la vida ens estalviem una quantitat ingent de diners.

5) Les corporacions són entitats artificials que qualsevol pot utilitzar, però generalment els pobres no tenen accés ni saben com.

6) Els pobres i la classe mitjana treballen per a obtenir diners. Els rics fan que els diners treballin per a ells. La diferenciació que fem entre pobre i ric no té a veure amb els diners que tens al banc, sinó amb l’actitud amb què afrontes la tinença dels diners.

FRANCESC FONT
ceo de nubelo.com