El veritable significat de la paraula “expert”

Francesc Font. Article d'opinió

  • Francesc Font
  • Dijous, 30 Gener 2014 15:40

Opinió, francesc font-expert

“S’aplica a la persona que té molta experiència o és molt hàbil en una activitat”. Aquest és el significat d’expert, si bé és cert que arribar a un cert nivell d’experiència o habilitat no requereix el mateix temps en funció de la professió.

Us puc posar diversos exemples. Vegem-los:

Si una persona s’especialitza en la traducció de textos tècnics de qualsevol tema, segurament diríem que 2 anys són suficients com per dir que aquesta persona és “experta” en la matèria. En canvi si parlem de programació, amb qualsevol llenguatge, podríem dir que en dos anys no s’arriba al nivell d’”expert”, però en cinc amb molta probabilitat sí.

Fins aquí hem definit el significat d’expert i hem vist exemples que ens ajuden a comprendre que no s’arriba a ser expert d’una matèria amb el mateix temps: com a la cuina, tot necessita el seu punt concret, un temps de cocció. Així doncs, aquest article no té més voluntat que fer-te reflexionar sobre el significat del concepte expert. T’ho has plantejat mai? Et deixaré tres comentaris que potser t’hi poden ajudar.

1) Una persona que diu ser experta de diverses matèries probablement no ho serà de res i generarà molta desconfiança al que l’hagi de contractar.

2) No hi ha cap dubte que un expert d’una matèria es guanyarà molt millor la vida que una persona que faci de tot però no sigui expert de res.

3) Un pot arribar a ser expert en diverses matèries al llarg de la seva vida, però difícilment alhora.

Així que quan busquis feina, quan ens demanin què sabem fer, hem de tenir clar allò que més s’adapta al que ens demanen i més utilitat pot fer. La navalla suïssa serveix de molt en situacions concretes, quan estem a la muntanya, fora de casa, però quan s’ha de fer una feina ben feta, amb bons acabats, millor utilitzar l’estri que millor s’adapta a les necessitats. Ens anirà millor i donarà uns resultats excel·lents.

Aprenem a ser aquest estri!

francesc font
ceo de nubelo.com