Vigilants, serenos i escombriaires

La gent gran recorda aquells temps que a tots els carrers hi havia un vigilant i un sereno que a les nits passejaven per les voreres per protegir les cases dels ciutadans de qualsevol intent de robatori o malifeta.

Realment és molt important la quantitat de persones que estan a l'atur (2.400.000) que cada dia va augmentant. La gent gran recorda aquells temps que a tots els carrers hi havia un vigilant i un sereno que a les nits passejaven per les voreres per protegir les cases dels ciutadans de qualsevol intent de robatori o malifeta. Aquests serveis foren suprimits fa temps. Altra qüestió és el tema de la recollida d'escombraries. La veritat és que anys enrera, els escombriaires passaven pels carrers cada dia per altra. Recollien la brossa que els veïns deixaven davant l'entrada de casa seva. El pas dels escombriaires es feia sentir amb el toc de trompeta perquè ningú es descuidés de treure la brossa al carrer.No tots els canvis que es fan al pas del temps signifiquen millores pels ciutadans. Ara es dóna el cas que a més de pagar una quantitat important pel servei de recollida d'escombraries, el ciutadà es veu obligat a carregar-se la bossa o feix d'escombraries a l'esquena i anar-lo a deixar al contenidor de la cantonada o el d'un carrer veí.Abans, a les escombraries s'hi tiraven els ossos de pollastre, conill o costelles, també les pells de fruites i patates, algunes deixales (no gaires) perquè els veïns tenien gallines a les que donaven les sobres de menjars i els feia il·lusió tenir ous frescos de l'aviram criat a casa.Els ciutadans que estem obligats a pagar tots els impostos, tenim el dret de rebre uns serveis en compensació. Com hauria de ser que un escombriaire recollís cada dia del davant de la porta del carrer on viu el ciutadà, la bossa de la brossa, estalviant-li la incomoditat d'haver de fer-ho a aquell que paga per tenir un servei eficaç i complet.Ara a les escombraries s'hi tiren ampolles de plàstic, capses de cartró, envasos diversos i moltes més fardes que abans.No tothom està en condicions físiques de carregar-se bosses plenes d'escombraries i transportar-les a coll fins els contenidors propers. Cal donar feina a la gent que està a l'atur i servir als contribuents com cal fer-ho, no pas a mitges.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: