Als afores sí. Al centre no.

Soterrar vies de tren ja estem veient que causa greus problemes. El TAV seria un mitjà còmode si l’estació final no fos al centre de Barcelona

El tren de gran velocitat que anirà de Madrid a Barcelona, seria un mitjà de comunicació còmode, si l'estació final de Barcelona no fos al centre de la ciutat. Soterrar vies de tren ja estem veient els greus problemes que origina. Esborancs a cases que s'esquerden i el que queda per passar. Els trens de rodalies paralitzats força temps perquè les vies no tenen seguretat com cal degut a les obres que es fan al seu entorn per donar pas al tren de gran velocitat, el famós AVE. El cost de soterrar vies de tren és de molts milions d'euros que, més necessari i útil seria invertir-los en la construcció d'habitatges protegits que permetria ser adquirits pels joves que els necessiten i demanen sense que els faci cap cas els que governen.

L'engany de les hipoteques és per a les parelles una obligació mensual que si un dels dos queda sense feina els serà molt difícil de complir. El pagament de les hipoteques no permet a les parelles dedicar diners a comprar el que els agradaria perquè els seus ingressos estan condicionats i limitats.

En farem molt poc de crear trens de gran velocitat que entrin a Barcelona per sota terra, mentre moltes empreses han de tancar per manca de comandes. A l'hora de distribuir els ingressos per impostos, caldria fer-ho amb sentit de responsabilitat, donant preferència als habitatges a preus més assequibles i dexant en segon terme gastar milions en trens de gran velocitat. Els que volen rapidesa que agafin l'avió si els trens que tenim no corren prou per atendre'ls degudament.

Anys enrera, els llocs de treball no eren tan insegurs com actualment. Llavors les parelles compromeses en una hipoteca, dedicaven el sou d'un d'ells al pagament de la hipoteca.

També cal reconèixer que els preus dels pisos està caríssim, els lloguers igualment molt crescuts, això limita el poder adquisitiu de la gent i la conseqüència és crisi de vendes a les botigues i de retruc reducció de treball a les fàbriques.

Hi ha gent que si gosessin demanarien que els trens arribessin fins el menjador de casa seva. Els trens als afores, cal evitar esborancs soterrant vies que siguin un gran perill per les construccions properes.