Decibels musicals

Ja fa molts anys que s’ha establert la norma general que sigui a través dels baffles que la música arribi als oients

Ja fa molts anys que s’ha establert la norma general que sigui a través dels baffles que la música arribi als oients. Ho vaig recordar fa algun dissabte enrere al llarg d’un concert orquestral públic. Arran de la possible identificació de l’ens musical d’aquell dissabte- cal donar fe de què aquest comentari va per a totes les formacions.Jo no entenc de moltes coses, tantes que fins i tot la música tan popular, atractiva i emotiva s’escapa al meu criteri. Difícilment en podria jutjar una actuació tant si fos en format clàssic com si es tractés de rock, rave i etcètera, etcètera. Per tant se’m fa molt costa amunt fer-me idea de la categoria de cap producte del pentagrama. Però sí que mantinc el criteri -prou meditat- d’opinar que l’invent dels baffles -sobre tot quan van a tot volum -generalment hi van sempre- ha motivat una distorsió dels sons i una ressonància confusa, convertint la música en un brogit on els elements sonors perden la seva legitimitat de funció musical per esdevenir un rebuig a l’oïda de l’oient.Un altre factor o circumstància a considerar és la del soroll inadequat que es mou en discrepància a les lleis, a les normes i disposicions per a salvaguarda de la salut pública. Aquí topem amb la contaminació acústica. I de com no en rep cap sanció. Fet que que pot generar suspicàcies presumptivament fonamentades si el comparem amb la rigidesa emprada en conculcacions menors d’ordre particular.Aquesta és la meva versió, subjectiva, doncs. Que malgrat coincidir amb un extens nombre de ciutadania, és de bon tros, molt inferior en quantia a la que no li’n motiva cap incomoditat i roman in situ. A aquell sector plural, doncs, que no és afectat per la fressa que trenca la barrera decibèlica. Aquesta discordança de tarannàs davant d’una mateixa realitat ens portaria a una viva polèmica de carácter psicològic. Situació que, altrament, és perceptible i notòria en múltiples aspectes al llarg del tram vital.En definitiva, cal acceptar tots els contrastos de les reaccions humanes. Si bé sembla que s’haurien de primar les adequades a la normativa legal. Hi ha moltes llibertats en pugna. Més que llibertats, potser llibertinatges. La cosa ve de lluny. Mal símptoma i pitjor presagi per al futur. -Té remei ?...

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: