Oportunitat

Davant de tot - Juan Joncosa - Article d'opinió

  • Dijous, 29 Novembre 2018 09:36

Opinió 2017/2018, davant de tot-oportunitat (edicio 1845)La paraula fa referència a un conveni de context i a la confluència d'un espai i un període temporal adequat per obtenir un benefici o complir un objectiu. Les oportunitats, per tant, són els instants o terminis que resulten propicis per realitzar una acció. Serrat en una de les estrofes de la cançó 'Hoy puede ser un gran dia', diu: "dona't una oportunitat".

Oportunitats en la vida ens sorgeixen més de les que ens imaginem però solem estar tancats a les mateixes. L'excés de por a vegades no ens permet avançar cap a allò que desitgem. Convertint-nos d'aquesta manera nosaltres mateixos en botxins de les oportunitats que se'ns mostren. Si adquirim aquest hàbit, moltes vegades podem fins i tot a arribar a convertir-nos en assassins de les oportunitats dels altres, acostumats a degollar les nostres.

Potser simplement et quedis cec i no sàpigues ja veure-les i per tant no actues en cap direcció, simplement perquè no hi ha per a tu ni per a ningú que t'envolti. És difícil, suposo, alegrar-se en veure a un altre prendre una oportunitat que tu no has sabut aprofitar. La realitat és que això hauria d'animar-te a seguir les teves. No aconseguir alguna cosa no és fracassar. Fracassar és ni tan sols intentar-ho. Analitza les teves oportunitats i si el risc és assumible endavant, converteix-te en el constructor dels teus somnis.