Comunicació

Davant de tot - Juan Joncosa - Article d'opinió

  • Dimecres, 10 Octubre 2018 10:13

Opinió 2017/2018, davant de tot-comunicació (edicio 1838)La comunicació és imprescindible en la nostra societat. S'ha estès de moltes i variades formes: Facebook, WhatsApp, Twitter, etc. Encara que sembli una cosa senzilla, no ho és. A vegades no n'hi ha prou de parlar el mateix idioma.

Com a mostra, les xarxes i els missatges que més d'una vegada propicien malentesos. Això parlant en un llenguatge escrit. El llenguatge parlat no està exempt de grans dificultats per senzill que ens sembli. Quantes vegades hem sentit la frase: "Donde dije digo, digo Diego".

A vegades ens expressem i en veure la cara de l'altre volem canviar les nostres paraules i comencem a dir que no era això el que volia dir, que significava una altra cosa o fins i tot acusem l'altre de no escoltar-nos. La riquesa en el nostre vocabulari és gran, però no tothom té la mateixa, per la qual cosa és important, si volem comunicar-nos bé i de forma correcta, fer servir paraules que l'altra persona pugui entendre. Utilitza paraules concretes i definides.

Un exemple: pregunteu a algú què significa per a ell "molts diners", i  veureu com obtindreu una gran varietat de respostes. "Molt" és una cosa inconcreta i per a cada persona significa una quantitat diferent. Si vols evitar malentesos en la teva vida o tenir converses interessants, t'aconsello que llegeixis sobre comunicació. Veuràs com pot canviar la vida.