Xavier Esteve guanya el 2n Concurs de Cartells Alternatius

L’alt nombre de candidats i participació en els vots marquen l’exitosa segona edició

Després de dos mesos de rebuda de candidatures i votacions, ja tenim el Cartell Alternatiu de Les Santes d’enguany! Xavier Esteve ha resultat el guanyador amb el cartell titulat “...i15!”. El concurs, organitzat pel Tot Mataró i Maresme en col·laboració amb SimóMac, Abacus, Gris i Ideala, s’ha convertit en un fenomen en la seva segona edició, superant totes les xifres de participació de la primera edició.

 

Així, el concurs va rebre un total de 143 cartells, doblant la xifra de l’experiència pilot del passat 2009. Aquests candidats van voler donar la seva versió de la festa major de la ciutat amb una gran quantitat de tècniques i estils diferents. Aquesta gran participació, i un molt bon nivell general, va posar la feina difícil als membres del jurat que van haver de seleccionar, després de molt debat, una vintena de cartells finalistes. Un cop obertes les votacions, els mataronins i mataronines ja van poder opinar. La lluita va estar renyida fins l’últim moment, amb el guanyador i el segon premi molt propers durant tota la recta final. En total, el 2n Concurs del Cartell Alternatiu de Santes ha obtingut gairebé 4.000 vots.

Ara, ja tenim el cartell d’aquest any que, amb l’arribada de la festa, estarà present a la ciutat, penjat per les parets, recordant l’èxit d’una iniciativa que tornarà l’any vinent.

1r premi: Xavier EsteveEl guanyador del 2n Concurs del Cartell Alternatiu de Les Santes ha resultat el dissenyador gràfic Xavier Esteve. El jove mataroní s’havia presentat amb anterioritat a altres certamens de poblacions veïnes com Argentona però reconeix que és la primera vegada que un treball seu resulta guanyador. Esteve, que actualment treballa com a freelance, ha aconseguit encapçalar una votació molt renyida apostant per “potenciar el símbol númèric” del ball popular del Bequetero amb un cartell basat, tècnicament, en “la tipografia”. 

 

2n premi: Marina Carbonell i Xavier LlimonaUna parella molt creativa, la Marina Carbonell i en Xavier Llimona, han aconseguit, després d’unes hores de renyides votacions, el segon premi del Concurs del Cartell Alternatiu. Malgrat el seu objectiu era l’Ipad, els autors s’han mostrat contents de la resposta rebuda pel seu cartell. Carbonell i Llimona expliquen que la idea era mostrar “una pluja d’alegria i festa major”. A partir d’aquesta idea inicial, i per donar-li un caràcter més mataroní al cartell, van decidir que fossin Juliana i Semproniana, les que repartissin “des dels núvols” aquesta alegria. 

 

Premi del jurat: Mario MartínezLa història de la festa major de Les Santes i els seus cartells al llarg del temps també tenen presència enguany entre els guanyadors del 2n Concurs del Cartell Alternatiu de Santes. L’obra titulada ‘Anys i Anys’, realitzada en ‘collage’ per Mario Martínez, ha estat l’escollida pels membres del jurat del concurs com a tercer premi. Mari Carme Rodríguez, Simó Roig, Anna Aluart, Carlos Villarín i Joan Guillén, membres del jurat, van apostar per Martínez, que en nom seu, va enviar la seva dona, Sara, i el seu fill Pablo a recollir el premi. 

 

 

10 samarretes per votar!

El 2n Concurs del Cartell Alternatiu de Santes ha estat un èxit de participació, tant en cartells candidats com en votacions. Després d’unes votacions tan participades, bàsiques pel bon funcionament del certamen, des del Tot Mataró i Maresme hem volgut obsequiar, a través d’un sorteig, 10 dels vots emesos amb una samarreta basada en el disseny guanyador del concurs, obra de Xavier Esteve. Aquestes 10 persones podran passar a recollir la seva samarreta durant tot el divendres 23 i dissabte 24 de 10 del matí a 8 del vespre per la botiga Ideala, a l’Avinguda del Maresme 351.Els guanyadors són: Marie Hervé, Luisa Latallade, Albert Llorens, Sara Espigares, Arnau Porta, César Gutiérrez, Anna Dot, Joan Grané, Matías Marzo i Jesús del Hoyo.