El Joventut es queda fora de la final de Copa

L'equip groc-i-negre tanca la temporada amb una victòria de prestigi i havent guanyat tots els partits jugats a casa

El Joventut Handbol Mataró ha tancat la seva esplèndida temporada amb una victòria de prestigi sobre La Roca, tercer classificat aquesta temporada a 1a Estatal, en el partit de tornada de les semifinals de la Copa Catalana, que de tota manera s'ha produït per un marge insuficient per poder entrar per primera vegada a la final d'aquesta competició.El partit ha estat enormement igualat amb el Joventut intentant posar ritme per agafar una distància que li permetés remuntar els quatre gols de desavantatge del partit d'anada (31-27) i amb l'equip vallesà control·lant la situació a base de realitzar atacs molts llargs, molts cops amenaçats de passivitat, que mai han arribar a assenyalar els col·legiats, i han aconseguit que la diferència favorable a l'equip groc-i-negre mai arribés a superar els dos gols, gràcies sobretot a la classe de dos jugadors com Joan López i Itxart que han jugat a la Lliga Asobal, la màxima competició a nivell estatal, i que en els moments compromesos han resolt eficaçment amb els seus xuts exteriors o amb bones passades als pivots. I també quan en algunes ocasions l'equip local, amb un bon joc d'atac, tot i alguna precipitació, s'ha posat amb dos gols amunt (13-11 a poc del descans i 20-18 a mitja segona part), han sorgit les aturades del porter visitants (o dels porters perquè el suplent també ha aturat tres penals) per evitar que la diferència augmentés, o també algunes polèmiques decisions d'uns col·legiats que no estaven a l'altura del partit i que perjudicaven els mataronins.Al final, quan La Roca havia igualat a 26 gols un marcador que poc abans estava en 26-24, l'esforç mataroní ha servit per obtenir la victòria en el partit i tancar així la temporada havent guanyat tots els partits jugats al Poliesportiu Teresa Maria Roca: 18 partits (13 de lliga, 3 de fase d'ascens i 2 de copa contra rivals de categoria superior) i 18 victòries. Esplèndid!

Destacar per part local a Tetit Fuster que va fer un molt bon partit i que el proper dissabte a les 12 hores jugarà amb la selecció catalana absoluta davant d'Egipte en aquest mateix escenari.

JOVENTUT MATARÓ- LA ROCA 28-26JOVENTUT MATARÓ: Nacho Raluy i Alberto Ruiz porters; Sergi Fuster (7, 2 de p.), Sergi Rodríguez (4), Marc Fuster (4), Marc Raga (1), Bernat Batlle (2), Jaume Solé (2 de p.), Bernat Muñoz (1), Ferran Rivera (1), Raul Mangas (2), Toni Busquets (3, 1 de p.), Brais Lorenzo i Albert Castelló.PARCIALS: 3-2, 5-4, 7-6, 9-8, 12-11, 13-13 descans; 14-14, 18-17, 20-20, 22-22, 24-24, 28-26.DADES: El Joventut va marcar 28 gols de 51 xuts (amb 18 aturades dels porters visitants) i va perdre 11 pilotes, i La Roca 26 de 46 (amb 13 aturades de Raluy) i va perdre 13 pilotes. Va haver-hi dues exclusions dels locals i 3 dels visitants.