La polifònica de Granollers aporta el toc teatral a la Música Antiga

  El concert tanca la XXVI edició de la Setmana de Música Antiga

La Setmana de Música Antiga, que enguany ha arribat a la seva XXVI edició, va tancar el certàmen el passat diumenge 3 de febrer amb la Polifònica de Granollers i el seu espectacle “Ensaladas”. Una formació de més de 40 cantants van oferir una veritable posada en escena acompanyats instrumentalment pel quartet de vent i percussió Sforzinda.

Amb el gènere renaixentista de las “ensaladas”, de Mateu Fletxas el Vell, els de la polifònica van fer un recorregut a les diferents peces que envolten la litúrgia de Nadal. A través de diverses històries representades de forma teatral com van ser “La bomba, la guerra o la justa” els membres de la polifònica van interpretar les diferents peces en un castellà antic, i és que aquest és un gènere que es va popularitzar durant l’època renaixentista a la Península Ibèrica.

L’actuació de diumenge va ser segurament la més original de tot el certàmen ja que per primer cop la música va anar acompanyada d’una cuidadíssima posada en escena on les llums, el vestuari o les coreografies van aconseguir sorprendre a tot el públic que s’havia aplegat a la Capella del Roser de Santa Maria. Els assistents, poc acostumat a veure la música antiga representada teatralment, van  rebre amb molt entusiasme la proposta de la polifònica.