Fibracolor arriba a un acord d'indemnització amb els treballadors i tancarà la planta de Tordera

Els treballadors rebran indemnitzcions de 40 dies per any treballat amb un màxim de 22 anualitats, a més l’acord contempla prejubilacions a partir dels 55 anys

Els treballadors i la direcció de l'empresa tèxtil Fibracolor, amb seu a Tordera, han arribat a un acord per signar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta als primers 150 treballadors que sortiran de l'empresa. La direcció assegura que la producció es garantirà fins al 31 juliol i que després hi haurà una 'segona part' d'aquest expedient per acabar tancant la fàbrica. Els treballadors rebran indemnitzacions de 40 dies per any treballat amb un màxim de 22 anualitats. A més, l'acord contempla prejubilacions a partir dels 55 anys, assegurant el 80% del salari fins als 61 anys. Els sindicats celebren que l'acord reculli la voluntat manifestada per la plantilla en la darrera assemblea de treballadors.

La direcció de Fibracolor ha acabat acceptant les condicions que demanaven els treballadors per tal d'arribar a un acord que fes possible signar aquest mateix dilluns un expedient de regulació d'ocupació sense necessitat de manifestacions ni la intervenció del Departament de Treball. Un portaveu de l'empresa ha manifestat que la intenció era 'assolir un acord beneficiós pels treballadors'. En un principi, l'empresa va oferir indemnitzacions de 37 dies amb 19 anualitats, però el que s'acabarà pagant finalment són 40 dies per anys treballat amb un màxim de 22 anualitats, segons han confirmat empresa i sindicats. L'acord també preveu que es puguin acollir a la prejubilació aquells treballadors que tinguin més de 55 anys. Aquests cobraran el 80% del salari fins als 61 anys. La resta, els que hagin de tornar a buscar feina, saben des de la setmana passada que compten amb el suport de l'Ajuntament de Tordera. El seu alcalde, Joan Carles Garcia, es va comprometre a 'gestionar la situació social' que generi el tancament. Així doncs, des del Servei d'Ocupació Local s'intentarà recol·locar a aquests treballadors en altres empreses del municipi i els voltants.