Pineda, amb una nova ordenança de sorolls acollirà els dos festivals de rock que es feien a Calella

La fàbrica Llobet-Guri on se celebraven els festivals no estava insonoritzada i Pineda instal·larà una carpa a la platja

L'Screamin Festival i el Psychobilly Meetting, dos festivals de rock que feia més d'una dècada que se celebraven a Calella, es traslladaran l'estiu del 2008 a Pineda de Mar. La manca d'insonorització de la fàbrica Llobet-Guri de Calella, on tenien lloc les trobades, ha provocat que els concerts hagin hagut de buscar una nova ubicació. Pineda de Mar s'hi va interessar i en l'últim ple de l'any 2007 aquest Ajuntament va aprovar una nova ordenança de sorolls per regular que les activitats que es realitzen al municipi no afectin a la convivència. La pròxima cita de l'Screamin Festival i el Psychobilly Meetting serà l'última setmana de maig i l'última de juny, respectivament.

El 10è aniversari de l'Screamin i la 16a edició del Psychobilly Meeting se celebraran el pròxim estiu a Pineda de Mar, i no a Calella. Molt possiblement serà en una carpa que s'instal·larà a la platja, segons informa l'organització. El canvi de lloc l'argumenten pel “creixement” dels festivals i per la necessitat d'un espai “millor condicionat” que la fàbrica Llobet-Guri de Calella, on s'havien estat fent fins ara. La realitat és que les instal·lacions calellenques no estaven insonoritzades i, per tant, les trobades no s'adaptaven a l'ordenança de sorolls. Aquestes condicions sí que es compliran a Pineda de Mar, segons explica la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín. Activitats com aquestes seran considerades d'excepció ja que “un concert puntual una vegada l'any no és soroll”. La regidora aclareix que malgrat aquesta flexibilitat per a casos concrets, la intenció de la nova normativa és garantir el descans dels ciutadans, regulant tot tipus d'activitats públiques i privades que es duguin a terme al municipi: “Hi haurà activitats, com obres o el simple fet de foradar la paret per penjar un quadre, que els veïns no podran fer entre les deu de la nit i les vuit del matí perquè molesten”. A l'hora d'establir el nombre màxim de decibels permesos, l'Ajuntament de Pineda de Mar ha dividit el municipi en tres zones, segons el tipus d'activitat que s'hi desenvolupa. Així no hi hauran les mateixes restriccions en una zona industrial, en una zona residencial o en les zones mixtes del centre de la població, on conviu el comerç i la ciutadania.