Calella aposta per reconvertir el seu model turístic

L’alcalde, Josep M. Juhé, va aprofitar la visita del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona per arrencar un compromís de suport econòmic i tècnic al projecte

Calella és una ciutat turística madura i per tal de fer front a una competència cada vegada més moderna, diversificada i amb una oferta complementària més atractiva, no té més remei que renovar-se per continuar en el mapa turístic. Així ho considera l'Ajuntament i, per afrontar aquesta situació, des del final de la passada temporada d'estiu treballa per tirar endavant un pla estratègic que defineixi el model de ciutat i de turisme que Calella vol per al futur. L'alcalde, Josep M. Juhé, va aprofitar la visita, aquest dimarts, del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Rafael Roig, per arrencar un compromís de suport tècnic i econòmic al projecte.

“Renovar-se o morir”. Sota aquesta premissa treballa l'Ajuntament de Calella en l'àmbit turístic. La maduresa de la destinació, una de les precursores del sol i platja, ha tocat sostre i ara cal reinventar el model. Sector públic i privat estan cridats a entendre's per refundar el turisme calellenc i de les converses mantingudes des del passat setembre ha sorgit la voluntat d'elaborar un pla estratègic. L'alcalde, Josep M. Juhé, diu que encara no s'ha detallat cap calendari ni pressupost, però confia que durant aquest hivern es treballi a fons perquè la pròxima temporada d'estiu s'afronti tenint clar quin és el futur que es vol per a Calella. Juhé va esmentar l'esport o els espais naturals com a elements que permetin singularitzar el municipi i, per tant, com a principals línies de treball a seguir. La visita del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Rafael Roig, també va servir per presentar l'estudi que s'ha fet a la zona, conjuntament amb el Consorci de Promoció Turística del Maresme, del qual Juhé n'és el president. Segons aquest treball, el turista de l'Alt Maresme té entre 40 i 60 anys, es espanyol, arriba en avió a l'aeroport de Girona, fa estades d'una setmana en hotels i la seva prioritat és la platja.