L'alcaldessa de Malgrat amenaça l'ACA amb bloquejar el nou projecte de la riera

La darrera proposta preveu no tallar l’arbreda de Can Feliciano i desviar l’aigua per un caixó que evitaria el desbordament

A l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), no li agrada l'avantprojecte alternatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a la canalització de la riera de Palafolls al seu pas pel municipi. El nou projecte permetria salvar part de l'arbreda de Can Feliciano i preservar una riera verda al centre del poble, però l'alcaldessa no veu “cap millora considerable” en el fet d'haver de desviar el cabal d'aigua de la riera cap a un caixó soterrat al carrer de Can Feliciano. Campoy, que governa en minoria i tem que l'oposició pugui donar suport al nou projecte de l'ACA, amenaça amb bloquejar-ho: “Per fer el caixó s'ha d'actuar en un carrer de Malgrat de Mar i aquí l'alcaldessa sóc jo”.

La canalització de la riera de Palafolls al seu pas per Malgrat de Mar continua sent polèmica, tot i que l'ACA ja ha modificat el seu projecte per tal d'acontentar un ampli sector de la població que es va mobilitzar per aturar la canalització el passat més d'agost. L'oposició en bloc, que és majoria a l'Ajuntament, va promoure una moció que aturava de manera oficial la canalització. Ara, la nova proposta de l'ACA no contenta l'altra meitat del plenari. L'alcaldessa socialista de Malgrat de Mar, Conxita Campoy entén que l'augment de 754.000 euros en el pressupost de l'obra acabaran sent més. A més, tenint en compte que l'alternativa de l'ACA “no significa cap millora considerable”, Campoy no vol acceptar que es “malbaratin” diners públics d'aquesta manera. Campoy és conscient que el repartiment de forces a l'Ajuntament complica la negociació, però aposta per arribar al consens partint del primer projecte. Si l'oposició es torna a unir en bloc contra la voluntat del govern municipal, l'alcaldessa amenaça l'ACA. “No hem penjaré d'un arbre, aquestes coses no les faig, però per fer el caixó s'ha d'actuar en un carrer de Malgrat de Mar i aquí l'alcaldessa soc jo”. El PP torna a ser decisiu La clau de tot plegat la tornarà a tenir la regidora del PP, Ana Vega. El seu vot tornarà a fer decantar la balança entre els vuit regidors del PSC i els vuit que sumen CiU, ERC i ICV-EUiA, i que ja s'han posicionat a favor del nou projecte. Vega encara no ho té clar i comenta que l'agrupació local del partit està valorant els projectes. La decisió es podria prendre abans que acabi la setmana. El nou avantprojecte La nova proposta sobre la qual es debat preveu canalitzar la riera de Palafolls, al seu pas per Malgrat de Mar, sense talar l'arbreda de Can Feliciano. A més, unes malles protegiran la llera de la riera i es plantarien alocs i plantes autòctones, naturalitzant l'espai. També es preveu una solució per garantir la seguretat de la riera en cas de fortes pluges. Els treballs consistirien en desviar el cabal d'aigua per un caixó que s'obriria al carrer de Can Feliciano, entre el pont del carrer Riera i el del carrer Passada. Segons la proposta alternativa de l'ACA, aquest caixó s'obriria en cas de fortes pluges de manera que l'aigua no desbordaria la riera, sinó que es desviaria per aquest altre pas.