Idees per fer un menú de Nadal ideal

Si t’ha tocat ser l’amfitrió, et proposem un menú elegant i de qualitat per sorprendre gastronòmicament els convidats

  • AMIC/Redacció // Fotos: arxiu
  • Dijous, 12 Desembre 2019 11:53

Instagram Tot a taula 2018/2019, menjar nadal

Les festes de Nadal està a tocar i això significa que menjarem a tota hora i tota mena de receptes, però també significa que venen maldecaps per decidir quin regal fem o quin dinar preparem. Si aquest any t’ha tocat ser l’amfitrió de les festes i no saps com sorprendre gastronòmicament, et donem idees per preparar un menú que compleixi amb els requisits d’elegància i qualitat que els teus convidats mereixen.

Comença amb un bon aperitiu

Una bona opció sempre és oferir un assortiment d’aperitius variat i acolorit per a tots els gustos. Les croquetes i els embotits sempre són un clàssic. Després, hi ha diverses opcions depenent de la quantitat de persones que sigueu: brandada de bacallà, hummus, saquets de foie i llagostins, assortiment de canapès, vol-au-vent...  
Si vols sorprendre els teus convidats, pots posar un xopet de crema d’alvocat i llagostins per comensal. És una recepta molt fàcil i que a més té un look irresistible.

Com fer-la pas a pas:

  1. Primer pela els llagostins, col·loca els caps i les peles en un cassó amb un fil d’oli, salta-les durant uns 4 minuts i cobreix-les amb 3 gots d'aigua. Després, renta el porro i posa la part verdosa i la branqueta de julivert a l'aigua de cocció de les peles. Cou-ho tot uns 15 minuts. Finalment, cola el brou resultant i reserva'l.
  2. Pela les patates i neteja el porro. Trosseja totes dues hortalisses i col·loca-les en un cassó. Cobreix amb el brou que has fet prèviament, tapa i deixa coure uns 20 minuts.
  3. Prepara la resta d’ingredients. D'una banda, marca els llagostins en una paella mig minut per cada costat. Reserva'n quatre i col·loca la resta en el got de la batedora. Pela els alvocats i retira'n el pinyol.
  4. Fer la crema. Afegeix al got de la batedora on has posat els llagostins les verdures amb el seu brou, els alvocats, la nata, un raig de suc de llimona i sal. Tritura-ho tot i, si vols que et quedi molt fi, passa-ho pel xinès.
  5. Acaba de muntar el plat. Només falta emplenar els gotets de xopet amb la crema i clavar un llagostí en una broqueta i empolvorar-ho tot amb sèsam si es vol.

· Primer plat: sopa de peix o marisc

Una sopa de peix o de marisc sempre és una opció ideal. És una de les receptes de Nadal més clàssiques, ja que no atipa gaire i deixes espai per menjar amb gust el segon plat. És suau per a la gola, el gust és bastant potent i a més sempre queda bé.
El millor de tot és que la sopa casolana es pot deixar feta d’un dia per l’altre i a l’últim moment abans de servir-la afegir-hi les gambes i el peix, que trigarà 5 minuts a fer-se.

· Segon plat: Costellam de xai

El costellam de xai també és un dels plats estrella de les festes de Nadal. És una recepta fàcil de fer i molt vistosa. Com que es cuina al forn, et permet anar fent altres coses mentre s’acaba de fer. Pots acompanyar la recepta amb un pastís de patata o patates al forn.

Instagram Tot a taula 2018/2019, menjar nadal galetes

· Postres

Sempre pots servir el clàssic torró i bombons. Si tens una mica més de temps, pots optar per preparar unes postres amb formes nadalenques. Per exemple, arbre de nadal amb galetes, avets de pasta fullada i tòfona o preparar un brownie, tallar-lo en porcions triangulars i adornar-los amb encenalls de sucre de colors.