La carbassa, dolça i beneficiosa

Amb un alt contingut en aigua i rica en vitamines i carbohidrats, és una gran aliada per als plats de tardor i hivern

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 10:45

Instagram Tot a taula 2018/2019, carbassa

La podem menjar sola, cuinar-la de diferents maneres o utilitzar-la com a base per a postres. La carbassa, hortalissa de la família de les cucurbitàcies, a la qual pertanyen també el cogombre o el carbassó, o també fruites com el meló i la síndria, és una gran aliada per a la nostra cuina gràcies a la seva versatilitat.


En podem trobar durant l'hivern o durant l'estiu, en formes, gustos i textures diferents, però durant l'època de tardor conquereix tots els aparadors de fruiteries i verduleries. La d'hivern és més dolça i seca que la d'estiu, però es conserva durant més temps gràcies al fet de tenir la pell més dura.

Característiques nutritives
Més enllà de ser deliciosa i versàtil, de la carbassa destaca el seu alt contingut nutricional. Aquesta hortalissa és rica en vitamina A, beneficiosa per a la pell, els ossos o les mucoses. També conté vitamina C, d'acció antioxidant, i vitamines del grup B com la B6, necessària per a mantenir saludables els sistemes nerviós i immunitari.

Instagram Tot a taula 2018/2019, carbassa

Algunes idees

Podem gaudir de la carbassa de maneres molt diferents. Com a plat calent, més enllà de la crema, que podem preparar acompanyada de ceba i porro, hi ha moltes receptes que la inclouen que són senzilles, ràpides i per llepar-se'n els dits.

Si fem servir el forn, podem fer-la sola amb un raig d'oli i sal, o acompanyar-la amb un gratinat de parmesà i alfàbrega. També se'n poden fer tires fregides, com si fossin patates, o utilitzar-la com a salsa per a pasta. Aquestes dues últimes són ideals perquè els més petits la incorporin a la seva dieta.

Si som més de dolços, podem optar per fer un pastís de carbassa, una opció més sana que aquelles amb sucre abundant i ideal per als més llaminers.