Jornades gastronòmiques del fricandó a Mataró

Del 22 de novembre al 8 de desembre, a diferents restaurants de la ciutat

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 21 Novembre 2019 12:18

Ciutat 2017/2019, fricando

Des del divendres 22 de novembre fins al 8 de desembre se celebra la setena edició de la Tardor del Fricandó a Mataró, jornades organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Un total de vuit restaurants participen en l'esdeveniment oferint la possibilitat de tastar el seu fricandó, plat típic que manté una tradició evident a les cuines catalanes, tant a escala domèstica com en la restauració.

Aquest certamen es va iniciar l’any 2013 per commemorar el centenari del naixement del poeta català Salvador Espriu, que era un gran amant del fricandó. Malgrat néixer a Santa Coloma de Farners, Espriu era fill d’arenyencs i va estar molt vinculat al Maresme, ja que passava els estius a Arenys de Mar i fou enterrat l’any 1985 al cementiri de “Sinera” de la mateixa vila marinera.

Restaurants participants

Els restaurants que se sumen a les jornades dedicades al fricandó són: Can Bruguera, Iluro, Nou Daxana, Caminetto, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial i Mueta, tots de Mataró.

El Gremi ha editat uns díptics on es pot trobar la recepta del plat, per si algú poc habituat s'anima a fer-lo a casa. Es pot consultar al web www.gremihostaleria.com.