Eume d'Arrels Senzilles: cuina gallega amb tocs mediterranis

En Fran i la Mercè fan una cuina amable, amb tocs mediterranis i gustos suaus

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 31 Octubre 2019 09:26

Instagram Tot a taula 2018/2019, eume

Des de principis de novembre de l’any passat, i amb gairebé un any de vida, l’Eume d’Arrels Senzilles ha convertit la seva gastronomia gallega en una de les imprescindibles de la comarca. En Fran i la Mercè fan una cuina amable, amb tocs mediterranis i gustos suaus, que ofereix una versió molt personal de la gastronomia regional.

És un restaurant amb gènere de primera qualitat, d’elaboracions senzilles i gustos oberts. Una proposta que profunditza en la gastronomia gallega i ofereix un ventall de plats molt ampli: des del pop i el bon marisc, com les navalles, escopinyes, petxines variades, llamàntol, escamarlans o cranques, fins a opcions de cuina d’arrel, com la seva secció de cassoles, ideal per a tots els amants dels guisats tradicionals. Destaquen la cassola de vedella i bolets de temporada, l’especialitat gallega “raxo” o els calamarsets amb ceba confitada i ou "poché". La seva filosofia se centra a mantenir l’essència del producte principal i el respecte per les coccions.

Instagram Tot a taula 2018/2019, eume

El menú diari, que funciona al migdia de dimarts a divendres, ofereix una relació qualitat-preu molt bona, ja que per 13,50 euros inclou un aperitiu de la casa, primer i segon plat i postres a escollir, pa i beguda. Cal destacar que totes les elaboracions són casolanes (excepte els gelats), i que sempre tenen producte fresc i de qualitat. A més, el local està dissenyat pel decorador gallec Marcos Martínez Parga, que fa un homenatge a Puentedeume, el poble natal d’en Fran, i crea un ambient molt acollidor, amb un estil modern i senzill vinculat a les seves arrels.

Especialitat de la casa

Eume

El pop, les 'filloes' i l’empanada gallega casolana són les propostes estrella de la carta, que sorprenen per les composicions variades i pel seu sabor. El secret de les empanades està en els farciments, elaborats de forma curosa: escopinyes, petxines variades o llom de porc adobat. Cal destacar també els arrossos de peix, de marisc o de mar i muntanya, que en Fran va aprendre durant la seva etapa professional a l’Empordà. 

Vins recomanats

Per fidelitat a la seva filosofia de cuina, la bodega està composta exclusivament per vins catalans i gallecs. Al nostre entorn, les D.O. catalanes són més conegudes però la selecció de vins de Galícia ens permetrà explorar noves propostes, probablement desconegudes, al nostre paladar. Els vins es caracteritzen per ser de bodegues petites que utilitzen mètodes tradicionals amb raïms recuperats i de producció pròpia, alguns d’ells amb agricultura ecològica i biodinàmics. Trobarem una acurada selecció de vins blancs, negres i caves, posant especial atenció als dolços, o vins d’aperitiu molt particulars.

Eume
C/ Iluro, 50, Mataró. T. 660 55 50 50
Horari: de dimarts a diumenge de 13 a 16 h; de dimarts a dissabte de 20:30 a 24 h, i diumenge al vespre i dilluns, tancat.