Aloe vera, també a la cuina

Les propietats d'aquesta famosa planta tan utilitzades en cosmètica, ara també a la nostra cuina

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 05 Setembre 2019 11:00

Instagram Tot a taula 2018/2019, tot a taula-aloe vera

Les propietats de l'Aloe vera aplicades a la cosmètica i a la salut ja són reconegudes per gran part de la població, però, probablement, la majoria no ha pensat de fer-lo servir també a la cuina.

Segons un estudi de Francisco Antonio Macías, catedràtic de química orgànica de la Universitat de Cadis, l'Aloe vera és un complement que conté més d'una vintena d'aminoàcids, vint minerals i unes 12 vitamines. Entre altres beneficis, té un efecte laxant que prevé el restrenyiment, és depuratiu, millora la salut bucodental i controla el sucre en sang.

On podem utilitzar l'Aloe vera?

Tot i ser encara una gran desconeguda des del punt de vista gastronòmic, es tracta d'una planta cada vegada més present a les taules d'Occident. Si volem incorporar-la a la nostra dieta, podem fer-ho afegint-la a batuts o sucs naturals, caldos, cremes, iogurts o gelatines. A més, també pot afegir-se a amanides i lliga molt bé amb el peix, sigui en format de tàrtar o fet al forn amb herbes diverses. D'altra banda, podem utilitzar-la en receptes de brioixeria, com en magdalenes o brioixos, ja que els aporta una textura més esponjosa.

Per aplicar-la a la cuina, cal que en traiem les fulles i deixem només la part viscosa. Abans de menjar-la, però, cal deixar aquesta part en remull amb sal durant tota la nit perquè se'n desprengui la substància grogosa que la fa amarga. Si no, podem trobar-la ja a punt per cuinar en supermercats especialitzats.