Llavors de cànem, font de proteïnes per al teu cos

Podem incloure-les en diferents plats i tenen una textura semblant a la de l’avellana molta

  • AMIC - Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 29 Juliol 2019 10:50

Instagram Tot a taula 2018/2019, llavors de canem

Les llavors de cànem són utilitzades per la medicina xinesa per les seves múltiples funcions per millorar la salut. El cànem el podem trobar en forma de llavors amb pell, pelades, en oli, llet o en pols. Actualment fins i tot s’utilitza com a teixit i com a material de construcció. Però centrant-nos en l'alimentació, la manera més habitual de trobar-lo és en llavor. D'aquesta manera es pot afegir a molts plats:  amanides, sopes, iogurt, postres... Això depèn només de la imaginació i traça a la cuina!

Les llavors de cànem tenen múltiples beneficis, però destaquen sobretot per ser un aliment alt en proteïnes, a més de ser molt digestives. Són una bona font de greixos essencials omega 3 i 6 (que ajuden l’organisme a fabricar antiinflamatoris naturals i pal·lien el dolor), magnesi, calci, ferro i zinc. També contenen fibra, per la qual cosa combaten l’estrenyiment i ajuden a depurar l’organisme.

És un aliment amb propietats antioxidants i antiinflamatòries, beneficioses especialment per al cor i el cervell. A més posseeix una gran quantitat de vitamina E, que protegeix les cèl·lules i els teixits de l’envelliment.