El coco, més que un aliment d'estiu

Es considera un superaliment amb grans propietats nutricionals, a més de ser la base d'una beguda molt refrescant

  • AMIC - Redacció // Fotos: cedides
  • Dimarts, 18 Juny 2019 07:38

Instagram Tot a taula 2018/2019, COCO

Normalment s'associa el coco amb una beguda refrescant i relaxant per combatre la calor quan estem prenent el sol a la platja. Però no és tan sols una beguda hidratant, sinó que a més és considerat un superaliment amb grans propietats nutricionals.

El coco es considera una bona opció per a les persones que necessiten un extra d'energia. El seu alt contingut en minerals, sobretot en potassi, ferro i calci ho justifiquen. De fet, es considera una beguda isotònica per recuperar la hidratació perduda durant l'activitat esportiva.

Més beneficis

El coco també té vitamina C, perfecta per a la salut òssia, la vitamina B1, clau per al sistema nerviós, i la vitamina B3, eficaç per al colesterol. Un altre dels beneficis del coco és que la seva llet ajuda a eliminar bacteris, gràcies al seu contingut en àcid làuric. A més a més, enforteix el sistema immunològic.

L'oli de coco

El coco no és únicament beneficiós com a aliment, sinó que el seu oli és ideal per hidratar la pell i per donar força i lluentor a la nostra cabellera. Ara bé,  l'oli de coco que consumim hauria de ser oli verge obtingut en fred i, si pot ser, ecològic. Un cop el tinguem, és molt útil també per fer massatges, perquè alleuja el dolor dels músculs gràcies al seu component antiinflamatori; també ho és com a desmaquillant o com a loció després de l'afaitat; com a exfoliant per les seves grans propietats antibacterianes i antimicrobianes; com a condicionador de cabells i per prevenir les puntes obertes, i, fins i tot, com a protector solar (l'oli té SPF natural i evita que la pell es cremi).

Instagram Tot a taula 2018/2019, COCO

L'oli de coco s’obté a partir de la pressió a baixa temperatura de la polpa blanca de la fruita del cocoter. Que sigui verge és l’única manera d’assegurar-nos que té totes les propietats beneficioses inalterades i que, mentre el processaven, no s’ha arribat a temperatures elevades ni s’han fet servir procediments químics.