28 de maig: Dia Nacional de la Nutrició

Una bona nutrició és fonamental per al desenvolupament adequat del sistema immunològic, i per al benestar físic i mental

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 28 Maig 2019 08:00

Instagram Tot a taula 2018/2019, dia nacional nutrició

El 28 de maig se celebra a Espanya el Dia Nacional de la Nutrició, una jornada impulsada per la  Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) amb la finalitat d'incentivar les persones a portar una vida més saludable millorant la seva nutrició. I és que, segons l'Organització Mundial de la Salut, una mala nutrició pot afectar negativament el sistema immunològic i alterar el desenvolupament físic i mental, així com fer augmentar el risc de malaltia i reduir la productivitat.


Aquest dia se celebra des del 2008 i enguany porta com a lema: "Lactis: tingue-ho clar". L'objectiu és informar sobre el consum dels lactis i les seves propietats en l'envelliment de les persones, en les dones embarassades o en període de lactància i com a prevenció de malalties.

Nutrició i alimentació

Moltes vegades, es comet l'error d'identificar tots dos termes com si fossin un de sol, però hi ha una gran diferència entre simplement saciar la gana o fer-ho amb els requeriments alimentaris necessaris per tenir una bona nutrició. No aporta el mateix valor nutricional prendre un suc de fruita que consumir la mateixa fruita sencera, ja que en liquar-les es perd la fibra i, a més, moltes vegades els sucs contenen sucres afegits, que són perjudicials per a la salut.

Per conèixer les característiques de cada aliment i les necessitats d'ingesta de nutrients que necessita el nostre cos, el millor és que consultem amb un professional de la salut, ja que el pla nutricional variarà en funció de les necessitats metabòliques i hormonals de cada persona.