Arranquen les 'Jornades del Plat de Mataró'

Una dotzena de restaurants participen en aquestes Jornades que enguany compleixen 22 anys

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 11 Març 2019 09:42

Instagram Tot a taula 2018/2019, plat de mataro-pesols amb sipia i patates

Mataró celebra enguany les 22es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró –Pèsols amb sèpia i patates– amb la participació de dotze restaurants, dels quals deu són de Mataró i  dos de fora de la ciutat, un de Llavaneres i un altre de Caldetes.

Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme. Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria del Maresme amb seu a Mataró s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera han col·laborat àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

En l’actualitat, el Gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona i de la Comissió de Turisme gastronòmic del Consorci de Promoció Turística del Maresme, per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic a la nostra comarca.
Inici de les Jornades

Aquest any, l’acte d'inici de les Jornades del Plat de Mataró se celebra a l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte, el professor de cuina Enric Barrull i els seus alumnes elaboraran la recepta del Plat de Mataró, servint posteriorment un  tast als assistents.

A l’acte, a banda del president del Gremi Enric Bartrés, hi assistiran el president del Consorci de Turisme, el President del Consell Comarcal, l’Alcalde de Mataró i la regidora de promoció econòmica.