8 restaurants se sumen al distintiu “Aquí sí: fruita i salut”

La campanya la promou la Secretaria de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 27 Setembre 2018 11:25

Instagram Tot a taula 2018 - aqui sí fruita-certificat

Vuit restaurants de Mataró han rebut el distintiu oficial del programa “Aquí sí: fruita i salut”, que promou el consum de fruita entre la ciutadania. 


“Aquí sí: fruita i salut” és una iniciativa del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) per promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en establiments de restauració i altres establiments d’alimentació (fruiteries, mercats, supermercats, hotels, etc.)

Especials, 2014/2015, Som Terra

Els vuit establiments són: Restaurant El Gourmand, Restaurant La Cuina del Cel, Restaurant Som Terra, Bar-Cafeteria-Restaurant Montadito del Centre, Cafeteria-Restaurant el Nou Racó, Cafeteria-Restaurant Vallveric, Bar Capgrossos i Restaurant-Cafeteria TecnoCampus.

Consumir 5 racions de fruita i verdura al dia és una de les principals recomanacions per a una alimentació saludable. Per aconseguir-ho és molt important que la fruita fresca i de bona qualitat estigui molt accessible i pugui ser incorporada en tots els àpats diaris.

La prova pilot duta a terme a Mataró ha inclòs la inspecció higienicosanitària dels establiments candidats, com a valor afegit al programa, per tal de verificar que compleixen les condicions necessàries per a evitar un possible risc per a la salut.
Des de la secció de Salut, es pretén continuar la tasca d'informar i sensibilitzar com a agents promotors de salut en el sector restauració per aconseguir que altres establiments s'incoporin en aquest programa o en altres.

Capgrossos Mataró, local capgrossos