Sabor i molta diversió a la Fira de la Maduixa de Sant Pol

La gran cita d'aquest cap de setmana

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 10 Maig 2018 17:10

Cultura 2018, fira de la maduixa sant polUn any més, la Fira de la Maduixa de Sant Pol torna renovada i amb noves propostes engrescadores per a tothom. Aquest cap de setmana dolç començarà divendres a la Biblioteca de Can Coromines amb l’esperat concurs de pastissos i postres de maduixa. Un petit certamen gastronòmic que crea expectació entre els pastissers amateurs que s’hi presenten.

Serà l’endemà, dissabte 12 de maig, quan començarà pròpiament la Fira de la Maduixa d’enguany. Durant dos dies, la plaça Torrent Arrosser serà l’escenari on s’exposaran diferents parades de productors locals de maduixa i tindran lloc diversos tallers enfocats a tota la família.

Entreteniment infantil i ritmes contagiosos
Juntament amb la maduixa, els infants seran els indiscutibles protagonistes d’aquestes jornades. Dissabte al migdia tindrà lloc l’espectacle de titelles “Bon profit”, que anirà a càrrec de la companyia Tanaka Teatre. Serà a la tarda, de 17 a 20 hores, que es posarà a disposició dels infants jocs inflables i un berenar infantil. Diumenge podran gaudir de diferents tallers organitzats per l’AMPA de l’Escola Sant Pau, com el de “Pinta’t la cara” o “Flors de paper”.

El ventall de possibilitats que es trobaran els adults que visitin la Fira de la Maduixa de Sant Pol anirà des de les visites guiades, passant per la tarda de còctels de dissabte que aniran acompanyats de música en viu i altres actuacions com la que oferiran els Bastoners de les Guilleries diumenge al migdia i amb la que finalitzarà la programació d’aquest 2018.

Instagram Tot a taula 2018 - fira de la maduixa

SABOROSA I ANTIOXIDANT - La maduixa

Des del mes de març i fins al juny és quan podrem trobar en els nostres mercats les millors maduixes. La maduixa és un aliment ric en vitamina C i, per tant, el seu consum té efectes antioxidants en el nostre organisme, al mateix temps que resulta interessant l’efecte desinfectant i de resistència davant les infeccions.
Aquesta vitamina també té un paper important en la formació de col·lagen, a més d’afavorir l’absorció del ferro, per la qual cosa té un efecte de prevenció i de millora davant de casos d’anèmia.
Són també una bona font d’àcid fòlic a part d’aportar fibra. L’aigua és un dels components principals, la qual cosa la fan un aliment diürètic que depura el nostre organisme i ajuda a combatre la retenció de líquids. A la vegada, les maduixes són pobres en sucres, per la qual cosa el contingut calòric és reduït. Al voltant dels 100 grams de maduixes aporten unes 34 calories.
A més a més, tot i que l’aportació calòrica és baixa, la interessant contingut d’hidrats de carboni fa que les maduixes ens donin una bona dosi d’energia.
Les maduixes també tenen un alt contingut en potassi, resulta doncs molt recomanable en casos de persones que tenen la tensió arterial alta.

Fira de la Maduixa de Sant Pol - 12 i 13 de maig de 2018