El BioCultura es clausura amb èxit de públic i més de presència catalana

Els organitzadors de la Fira Internacional de Productes Ecològics i Consum Responsable confirmen que s'han superat els 72.000 visitants de l'any anterior

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 10 Maig 2018 11:46

Ciutat 2017/2018, fira biocultura

La 25a edició del BioCultura va tancar  diumenge les seves portes després de quatre intenses jornades dedicades als productes ecològics i consum responsable, un sector cada vegada més diversificat i en auge. De fet, l'estat espanyol és el país europeu que dedica més superfície a l'agricultura ecològica, amb 2 milions d'hectàrees, i Catalunya és capdavantera en el sector secundari i terciari, és a dir, en l'elaboració, distribució i importació d'aquest tipus de productes, amb un volum que representa el 25% total de l'activitat.

Aquest interès per el que és 'bio' i més natural s'ha fet palès amb l'increment d'assistents que s'han acostat fins al Palau Sant Jordi de Barcelona per visitar el BioCultura. S'han superat els visitants de l'any anterior.

Els últims cinc anys han crescut en un 10 per cent els operadors a Catalunya de productes ecològics

En aquesta edició, BioCultura ha pogut ampliar la seva superfície i guanyar més espai per als expositors, més de 700 expositors dedicats als sectors de l'alimentació, la cosmètica ecològica, la moda sostenible, el turisme responsable l'artesania. Un 10% d'expositors eren de Catalunya.

Ciutat 2017/2018, fira biocultura

Activitats en paral·lel

Paral·lelament als expositors s'han organitzat més de 400 activitats divulgatives i demostratives i el festival Mama Terra, dedicat a la infància. Àngels Parra, presidenta de Vida Sana, associació organitzadora del BioCultura, ha ressaltat l'èxit d'activitats com el 'show cooking', amb demostracions culinàries de gastronomia ecològica que durant la fira han dut a terme 40 xefs, i que ha deixat molta gent fora de l'espai habilitat per fer-ne seguiment. Els qui tenien gana també podien fer un refrigeri 'eco' en algunes de les 'food trucks' habilitades a l'exterior del recinte. Parra també ha assenyalat que, davant d'un consolidat mercat alimentari ecològic, el consumidor va diversificant el seu interès i ja cerca altres tipus de productes que consumeix habitualment, com és el cas de la roba, els accessoris, els cosmètics o els productes d'higiene.