El gran saló de la gastronomia, a Barcelona

Alimentaria i Hostelco, junts per primera vegada

  • Redacció-ACN //Foto: cedida
  • Dilluns, 16 abril 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, alimentaria
La primera edició conjunta dels salons de Fira de Barcelona Alimentaria i Hostelco se celebrarà del 16 al 19 d'abril amb l'objectiu d'impulsar-se com a "plataforma d'internacionalització".
"Serà un èxit", ha assegurat el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que ha afirmat que tots els objectius que s'han marcat els salons fins ara ja s'han "superat". L'aliança del Saló de l'Alimentació i Begudes, Alimentaria, amb el Saló Internacional de l'Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hostaleria i Col·lectivitats, Hostelco, reunirà 4.500 empreses i 150.000 professionals, un 27% dels quals són internacionals.
En aquest sentit, Bonet ha argumentat que serà la "major edició" d'Alimentaria dels últims anys i situarà Barcelona al "centre mundial de l'alimentació".

Més de 300 productes nous
Durant els quatre dies de fira es presentaran més de 300 productes nous a la mostra 'Innoval' de 'The Alimentaria Hub'. Entre les novetats d'alimentació i begudes, hi haurà croquetes de gintònic i de calçots, pizza de 'Kit Kat', confeti de pernil i xoriço o orxata en pols bio. Les principals innovacions se centren en gammes de productes més sans per eliminar o reduir la quantitat de sucre, sal i greix dels aliments i begudes tot mantenint el bon sabor i una presentació atractiva.

45 estrelles Michelin

"La gastronomia és un pilar diferencial d'aquesta edició", ha afirmat Valls. El saló reunirà 35 xefs que entre tots ells tenen 45 estrelles Michelin. Entre ells, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Elena Arzak o Paco Pérez. D'altra banda, Alimentaria també cobrirà tota l'oferta sensorial organitzada en sis salons de referència, des dels carnis i derivats amb Intercarn als lactis amb Interlact.