La moda permanent en mones

Les mones del Barça, de personatges Disney i de dibuixos animats són algunes de les més consumides

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 22 Març 2018 11:51

Ciutat 2017/2018, mones

Temps de mones...

Tot i que hi ha una dita catalana que convida a "no fer Pasqua abans de Rams", pel que fa a les postres ens la podem saltar directament a la torera. Ja aquest cap de setmana, hauríem de tenir clar on pensem anar a comprar la mona de Pasqua.
Siguem mares, padrines o tietes, l'estima pels petits ens hauria de convidar a una elecció motivada. És Pasqua i per tant toca mona, una sola vegada a l'any. Deixem de banda, doncs, els supermercats i si ens ho podem permetre, confiem en la qualitat –a preus ajustats– dels diferents obradors.
Mataró i la comarca són rics en mestres artesanals que converteixin la nostra mona en bona, deliciosa i divertida. Confiar en qui treballa bé sempre és sinònim d'èxit. Per això, quan passi Setmana Santa, serà temps de mones. Al Tot a Taula defensem les que són realment bones!


Quan s’acosta la Setmana Santa, les pastisseries comencen el seu treball frenètic per tenir a punt una gran quantitat de mones de xocolata per a tots els gustos pel Dilluns de Pasqua. Amb algunes mides diferents, preus, formes i colors, i amb figures, pollets o plomes, les mones disponibles són molt diverses. Tot i la gran varietat, sempre hi ha algunes mones que no passen de moda i que es venen amb facilitat. Així ho expliquen els propietaris d’algunes pastisseries mataronines.
En primer lloc, destaquen les mones futboleres, aquelles amb forma de pilota, amb l’escut d’un equip o la imatge d’algun jugador popular com pot ser Leo Messi. Molts infants i joves reben aquestes figures de xocolata amb un gran somriure.

Ciutat 2017/2018, mones
L'urna feta mona, un èxit
Una base de xocolata amb una urna alcentre com les que es van utilitzar durant el Referèndum de l’1 d’octubre. Com les de l'1-O, la mona de l'urna del referèndum de l'1 d'octubre ha estat elaborada per la Pastisseria Uñó i ha tingut molt èxit.

Cal mencionar també les mones de personatges famosos de tota la vida com són, per exemple, el Mickey Mouse o la Minnie. Aquestes es venen sobretot per a nens i nenes petits a qui els agraden aquests personatges Disney.
Per últim, no es pot oblidar la possibilitat de comprar el tradicional ou de pasqua amb diverses mides i xocolates, així com pastissos amb ous pel damunt i figures divertides de diversos animals.Ciutat 2017/2018, mones

Les Santes sempre venen
Per tots aquells amants de la Festa Major de Les Santes, que n'hi ha i molts entre la quitxalla local, a diverses pastisseries podrem comprar mones de xocolata blanca, negra i amb llet amb la Momerota o la Momeroteta, el Drac, el Dragalió, la Família Robafaves, l’Àliga, les Diablesses i totes les imatges de Les Santes. I és que encara que quedin mesos pel juliol, l'estima per les figures és comparable a la que es té pel futbol o els dibuixos animats.