En marxa les Jornades del Plat de Mataró

10 restaurants ofereixen la seva versió de la Sèpia, patates i pèsols

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 15 Març 2018 15:34

Ciutat 2017/2018, plat de mataró

Mataró celebra enguany les 21es Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, Pèsols amb sèpia i patates, amb la participació de 10 restaurants, dels quals 9 són de Mataró i un de Llavaneres. Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques dels Pèsols del Maresme.

Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria del Maresme –amb la seva seu a Mataró– s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de quilòmetre zero. D’aquesta manera han col·laborat  àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

En l’actualitat, el Gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona, per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic.

On podràs demanar el Plat de Mataró?
Els restaurants que participen en aquestes Jornades són els següents: Caminetto, Auto D’Ara, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea) i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres (N-II).

La sèpia amb patates i pèsols conjumina en
un plat fàcil alguns dels ingredients propis
de una comarca com el Maresme amb pesca i agricultura singulars