El torró més trencador

Fet de cruixent de sèsam caramelitzat amb trufat de yuzu, així és el torró d'autor de l'Uñó 2017

  • Cugat Comas
  • Dijous, 07 Desembre 2017 10:47

Torró de Ca l'Uñó

Si cada any és una aposta innovadora, del torró d'autor d'aquest 2017 se'n pot dir que és del tot trencadora. Fidel a la tradició d'aliar-se amb un artista per fer un dolç especial cada cop que s'acosten les festes, Claudi Uñó i Pol Codina són els pares d'una de les propostes més revolucionàries dels darrers anys tant per la presentació com pel gust. L'escultor va voler plasmar el ferro bullint que representa la calidesa de les festes i li va dir al mestre pastisser que li agradava la xocolata i el cítric.

A partir d'aquesta premissa Uñó ha acabat concebent aquest cruixent de sèsam caramellitzat amb trufat de yuzu, un fruit cítric asiàtic desconegut per molts i que li dona un paladar impactant. “Sí, és un torró sorprenent del que estic molt content i que té primer un gust i després un altre quan ja el tens al ventre”, explicava Uñó el dia de la presentació.

Torró de Ca l'Uñó

El torró d'autor del 2017 té un aspecte molt característic pel qual fins i tot costa de distingir el postre de la peça forjada per Codina. L'escultor va explicar que “tenia clar que el torró és l'últim element dels àpats de Nadal, el que la gent comparteix i d'aquí vaig passar al joc que té el ferro quan és calent de la mateixa manera que ens bull la sang per Nadal, amb la família, les emocions i recordant els que ja no hi són”.

Aquest torró, que s'afegeix a l'exclusiva col·lecció que Pastisseria Uñó acumula durant les últimes dècades, s'ha elaborat a partir del gust de l'artista però amb el toc personal de Claudi Uñó. Així, el mestre pastisser va explicar que hi havia introduït el yuzu “perquè té un component cítric molt especial, menys àcid que lliga molt bé amb el cruixent que hi hem trobat caramelitzant el sèsam i amb una mica de neula”.